Γενικά
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Σάββατο το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» με τη συμμετοχή 1.600 μαθητών από σχολεία της Αττικής.

Περισσότεροι από 2.800 νέοι αθλητές στο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια»

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας στα «Μεσόγεια» περιλαμβάνει επίσης, ψυχαγωγικές δράσεις, δεντροφύτευση, μαθήματα οδικής ασφάλειας, πρώτων βοηθειών κ.α.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Σάββατο το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» με τη συμμετοχή 1.600 μαθητών από σχολεία της Αττικής.

Το Δημοτικό Στάδιο Σπάτων- Αρτέμιδος γέμισε από παιδιά που προέρχονται από 14 σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

Συνολικά αναμένονται περισσότερα από 2.800 νέοι αθλητές που εκπροσωπούν σωματεία της περιοχής και όχι μόνο να πάρουν μέρος.

Το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία πρωτοποριακή διοργάνωση που έχει ως στόχο να μυήσει τα παιδιά στις ομορφιές του κλασικού αθλητισμού. Τα «Μεσόγεια» συνδυάζουν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά μέσα από ένα πολυθεματικό event που αναδεικνύει και την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ένα όνειρο υλοποιήθηκε. Πραγματικά αποτελεί τεράστια επιτυχία να συγκεντρώνονται τόσα παιδιά για να νιώσουν τη χαρά της άθλησης που επιβάλλεται να καλλιεργείται.

«Για εμάς τους παλαιούς πρωταθλητές είναι συγκινητικό να επεξεργαστούμε αυτά τα ακατέργαστα διαμάντια και να δώσουμε μία ανάταση στη ζωή του και στον ελληνικό αθλητισμό. Η άθληση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιέργειας των νέων και συντελεί στην πρόοδο την επαγγελματική και την προσωπική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τους εφτά δήμους της Ανατολικής Αττικής καθώς και τους χορηγούς που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο», είπε η τεχνική διευθύντρια των αγώνων Αριάδνη Δάδα.

Οι μαθητές από σχολεία της Ανατολικής Αττικής, από νωρίς σήμερα το πρωί, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, σε μορφή παιχνιδιού, τον στίβο και να παίξουν σε πίστες μάχης με επίκεντρο αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά του κλασικού αθλητισμού. Η μεγάλη συμμετοχή μάς γεμίζει ελπίδες. Σήμερα εκατοντάδες παιδιά από σχολεία της Ανατολικής Αττικής γνώρισαν μέσα από το παιχνίδι τον στίβο. Κάποια από αυτά θα γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητές μας», υπογράμμισε ο εμπνευστής της διοργάνωσης και βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου. 

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνει, επίσης, ψυχαγωγικές δράσεις, δεντροφύτευση, μαθήματα οδικής ασφάλειας, πρώτων βοηθειών ενώ εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής μύησαν τα παιδιά στην ανακύκλωση  μέσα από το πρόγραμμα «Green City». «Την εφετινή επέτειο της Ημέρας του Αθλητισμού τη γιορτάζουμε με το περίφημο Φεστιβάλ των Μεσογείων, το οποίο συνδυάζει τον αθλητισμό με την παράδοση. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης στηρίζουν και συνδιοργανώνουν αυτή τη μεγάλη εκδήλωση και εύχονται σε όλους τους αθλητές επιτυχίες, νίκες και υγεία. Ο αθλητισμός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πυλώνες της κοινωνίας -και το λέω αυτό και με την αθλητική μου ιδιότητα- και δίνει στον άνθρωπο χαρές», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νίκος Πέππας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και θεατρικές παραστάσεις ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής του Ζίου Ζίτσου Γιώργος Ζαντιώτης μαζί με τους παγκοσμιονίκες του αθλήματος Άγγελο Μυλωνά και Αλέξανδρο Κυρίδη παρουσίασαν τεχνικές αυτοάμυνας.

Συναυλία με την Τάμτα

Το αυριανό αθλητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών. Από τις 10.00 έως τις 20.00, η νέα γενιά του κλασικού αθλητισμού θα πάρει μέρος σε μία πρωτοποριακή αθλητική διοργάνωση που προάγει την ιδέα του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και πάλι οι παραστάσεις «Ο Καραγκιόζης πρωταθλητής» και «Από την Ολυμπία προς όλο τον κόσμο».  Η διεθνούς φήμης παραγωγός και Dj Xenia Ghali αναμένεται να ξεσηκώσει παιδιά και γονείς με ένα μοναδικό dj set με τις μεγαλύτερες dance επιτυχίες του σήμερα. Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης και το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της Τάμτα.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει και αιμοδοσία σε συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την Περιφέρεια Αττικής.

Το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία