Ακοντισμός
Η Ελίνα Τζένγκο έριξε στον ακοντισμό βολή στα 62,09 μέτρα στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ Κ23.

Πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23 από την Ελίνα Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε η ίδια με 61,37μ. από το φετινό χειμερινό κύπελλο ρίψεων στο Ηράκλειο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελίνα Τζένγκο έριξε στον ακοντισμό βολή στα 62,09 μέτρα στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ Κ23.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συμμετείχε στους Διασυλλογικούς Αγώνες, στον όμιλο της Θεσσαλονίκης και αναδείχθηκε νικήτρια με βολή στα 62,09μ.  Βελτίωσε το δικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 61,37μ. από το χειμερινό κύπελλο ρίψεων στο Ηράκλειο.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει ως στόχο της σεζόν τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, όσο και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικών Κ20 επέστρεψε έτσι και πάλι σε βολές πάνω από τα 62,00μ., για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2020. Η ανερχόμενη πρωταθλήτρια πέτυχε την τρίτη επίδοση της καριέρας της πίσω από το ατομικό της 63,96μ. και το 62,21μ. Αυτός είναι ο τρίτος φετινός αγώνας για την Τζένγκο, μετά το Ηράκλειο και τη Λεϊρία. Βρίσκεται σε υψηλές θέσεις με τις φετινές επιδόσεις, στο νο6 στον κόσμο και νο3 στην Ευρώπη. Κανονικά είναι στην πρώτη θέση, καθώς έχουν ρίξει περισσότερο δύο ρίπτριες που το καλοκαίρι δεν μετέχουν σε διεθνείς αγώνες. Πρόκειται για τη Λευκορωσίδα Τατσιάνα Καλάντοβιτς (65,70μ.) και τη Ρωσίδα Βέρα Μαρκιαριάν (63,75μ.).

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία