Ημιμαραθώνιος
Παναγιώτης Καραΐσκος: Θέλει 5η νίκη και ρεκόρ διαδρομής

Παναγιώτης Καραΐσκος: Θέλει 5η νίκη και ρεκόρ διαδρομής

Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ θα πάρει θέση εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής (19/3) και θα επιδιώξει να πετύχει μια σειρά από σημαντικούς στόχους.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Παναγιώτης Καραΐσκος: Θέλει 5η νίκη και ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

Κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής και νικητής στα τέσσερα προηγούμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αποτελεί δίχως αμφιβολία το μεγαλύτερο όνομα της διοργάνωσης.

Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ θα πάρει θέση εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής (19/3) και θα επιδιώξει να πετύχει μια σειρά από σημαντικούς στόχους.

«Θα κυνηγήσω το ρεκόρ διαδρομής που είναι 1:07.45, αλλά και το ατομικό μου 1:06.56 από το 2018. Τα έχω όλα μαζί στο μυαλό μου. Είμαι σε καλή κατάσταση και νομίζω πως μπορώ να πετύχω τους στόχους μου», είπε αρχικά ο αθλητής μιλώντας στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Youtbe και συμπλήρωσε:

«Έχω αγαπήσει αυτή τη διαδρομή, μου αρέσει πολύ. Είναι και οι διαδοχές νίκες που έχω κάνει. Μπαίνω με πολύ θετική διάθεση. Σκέφτομαι να τρέξω γρήγορα και να κάνω σωστή διαχείριση για να μπω δυνατά στην τελευταία ανηφόρα και να κυνηγήσω το ρεκόρ. Το 14ο και 15ο χιλιόμετρο, η ανηφόρα στο Καλλιμάρμαρο είναι ένα σημείο της διαδρομής που θέλει καλή διαχείριση και προσοχή».

Για τον Παναγιώτη Καραΐσκο το να ζει – μέσα από τη συμμετοχή του στον ΗΜΙ- το κέντρο της Αθήνας μεταμορφωμένο σε σχέση με την πολύβουη καθημερινή πόλη είναι κάτι που του φτιάχνει τη διάθεση.

«Με φτιάχνει πολύ το άδειο κέντρο χωρίς αμάξια, μόνο με κόσμο, με παιδάκια που χειροκροτούν. Aν είμαι καλά δεν πιστεύω να υπάρξει κάτι που θα με κάνει να χαλαστώ, εκτός αν είναι κάτι ακραίο, συμπλήρωσε.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος αποφάσισε να τρέξει μαραθώνιο όταν το 2012 βρέθηκε ως θεατής στο Παναθηναϊκό στάδιο και είδε τους δρομείς να τερματίζουν.

«Ο κόσμος είναι δύναμη για τους δρομείς είναι χαρά μας δίνει ενέργεια. Έτσι ξεκίνησα κι εγώ, με μια φίλη είδαμε τον τερματισμό του 2012 στο Καλλιμάρμαρο και το 2013 έτρεξα κι εγώ τον πρώτο μου μαραθώνιο. Οπότε αν το δεις και το νιώσεις θα σου κινήσει την περιέργεια. Θα πεις να το κάνω, να μην το κάνω. Οπότε το να έρθεις να δεις τον αγώνα είναι μια αρχή. Το τρέξιμο είναι για όλους μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Να μη φοβάται. Μπορεί ο καθένας να φορέσει ένα αθλητικό παπούτσι, ένα σορτσάκι και μια μπλούζα και να βγει για τρέξιμο. Η συμβουλή που θα έδινα είναι να έχεις μεθοδικά βήματα, να βρεις έναν άνθρωπο που να ξέρει να σε καθοδηγήσει και να μην κάνεις υπερβολές», είπε.

Αναφορικά με τους στόχους του σε σχέση με την εθνική ομάδα, δήλωσε: «Θέλω να είμαι στην εθνική ομάδα και να διεκδικήσω παρουσία σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είναι δύσκολα τα όρια, ενώ ακόμη και το ράνκινγκ θέλει συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό. Ωστόσο όλα αυτά είναι στο μυαλό μου και τα σκέφτομαι».

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος