Γιάννης Μαμουζέλος
Αυγενάκης: Θετική η πρωτοβουλία με συναντήσεις για τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον αθλητισμό. Αρκεί να μην είναι για το «θεαθήναι».

Όσα οφείλει να κάνει ο κ. Αυγενάκης, ώσπου να βγάλει συμπεράσματα απ’ τα «Συμπόσια»…

Πολύ θετική η πρωτοβουλία του υφυπουργού κ. Αυγενάκη με τις συναντήσεις για τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον αθλητισμό! Αρκεί να μην είναι για το «θεαθήναι»...

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Επειδή εδώ και χρόνια έχω διατυπώσει σε κείμενά μου την άποψη ότι ο αθλητισμός έπρεπε να έχει καθιερώσει ένα Πανελλαδικό Συνέδριο στο οποίο, αν όχι κάθε χρόνο αλλά κάθε δύο θα συζητούνταν όλα τα θέματα οφείλω να πω πως είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία του υφυπουργού κ. Αυγενάκη με τις συναντήσεις για τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον αθλητισμό!

Θέλω να ελπίζω ότι σε αυτές τις συναντήσεις που είχε ο κ. Αυγενάκης θα βρουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν οι αθλητικές Ομοσπονδίες, οι τοπικές ενώσεις και τα σωματεία, οι αθλητές/προπονητές, οι ΟΤΑ (που έχουν την αρμοδιότητα των αθλητικών υποδομών) και οι σχετικές με τον αθλητισμό σχολές…

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι η δράσεις αυτές να γίνουν για το «θεαθήναι», την προβολή του κυβερνητικού έργου ή ευχολόγια και τοπικιστικά αιτήματα ρουσφετιών κ.α., αλλά πράγματι να συγκεντρωθούν ιδέες, προτάσεις και στοιχεία που θα βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν όλοι την πραγματικότητα του αθλητισμού και να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα βελτιώνουν τις συνθήκες άσκησης και ανάπτυξης του αθλητισμού στην κορυφή και στη βάση!

Τα «πρέπει» που έχει μπροστά του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Αλλά ο κ. Αυγενάκης έως να συγκεντρώσει, κωδικοποιήσει και αρχίσει να υλοποιεί τα συμπεράσματα των «Συμποσίων» στις έδρες των Περιφερειών της χώρας οφείλει πράγματα που πρέπει και μπορεί να υλοποιήσει άμεσα!

  • Να εξαλείψει το αντισυνταγματικό όριο για την εκλογή μελών στο ΔΣ Ομοσπονδίας! Είναι εντελώς άλλοι οι λόγοι που επέβαλαν τέτοιο μέτρο στη ΔΟΕ ή στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες… Και φυσικά το ξέρει ή μπορεί να το μάθει αρμοδίως…
  • Να τροποποιήσει την αστεία διάταξη του Καταστατικού της ΕΟΕ (μυστήριο παραμένει πως εμφιλοχώρησε αρχικά…) που μετατρέπει σε …γλάστρα τον αναπληρωματικό εκπρόσωπο των Ομοσπονδιών και αφήνει περιθώρια να οδηγηθεί κάποια σε ΓΣ και αρχαιρεσίες και δύο επιπλέον φορές μέσα στη 4ετή θητεία! (Ποιος εγγυάται ότι δεν θα πεθάνει κάποιος σύντομα και ο επόμενος δεν θα αρρωστήσει, παραιτηθεί διαφωνών ή εκπέσει λόγω καταδίκης; )
  • Να τροποποιήσει την διάταξη που επιβάλλει τη συμμετοχή των εκπροσώπων των αθλητών & προπονητών με δικαίωμα ψήφου στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών! Τους μετατρέπει σε κριτές και κρινόμενους, σε «ρυθμιστικούς παράγοντες» της θέσης συναδέλφων τους, σε συνυπεύθυνους σε θέματα που ίσως δεν μπορούν να αξιολογήσουν ή δεν έχουν χρόνο και διάθεση να ασχοληθούν! Οι αθλητές και προπονητές πρέπει να μιλούν και ακούγονται φυσικά και βέβαια όταν τα θέματα τίθενται επίσημα και δημόσια στα συμβούλια δεν θα αγνοούνται ή κουκουλώνονται… (Εντελώς διαφορετικός ο ρόλος σε ΔΟΕ, Διεθνείς Ομοσπονδίες ή την ΕΟΕ)
  • Να απλουστεύσει την «γραφειοκρατία των μανδαρίνων» στις προϋποθέσεις εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων, ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με ρεαλιστικές απαιτήσεις και να ασχοληθούν με το παραγωγικό ρόλο τους στον αθλητισμό και να αισθάνονται ισότιμα μέλη στο χώρο τους.
  • Να ετοιμάσει και να παραδώσει πλήρως λειτουργικό και κατάλληλο για κάθε μορφής αγώνες κλειστού στίβου (και άλλες εκδηλώσεις) το νέο «γεφύρι της Άρτας» το Κλειστό Στάδιο στην Παιανία!
  • Να κοιτάξει όσα έργα ανακαίνισης, ανακατασκευής, εκσυγχρονισμού ή εξοπλισμού γίνονται ..ημέρα, γιατί της νύχτας τα καμώματα βγάζουν γέλιο, όπως στο ξηλωμένο μετά από ένα μόλις χρόνο στάδιο «Ελευθερίας» στην πατρίδα του το Ηράκλειο Κρήτης!
  • Τέλος να μελετήσει τάχιστα όχι μόνο τις δυνατότητες χρηματοδότησης του αθλητισμού αλλά και κίνητρα για να μπορούν να παραμείνουν οι πρωταθλητές των ερασιτεχνικών αθλημάτων ενεργοί για καιρό και να μην αποχωρούν νωρίτερα, πιεσμένοι από τα προβλήματα επιβίωσης… Οι συνθήκες της εποχής οδηγούν πολλούς πρωταθλητές στην πρόωρη έξοδο από την ενεργό δράση!

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος - Αρθρογραφία