Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων 1.500μ.
Άνοιξε η όρεξη στον Τζέικ Γουάιτμαν μετά την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 800μ. Θέλει τώρα το «νταμπλ»!

Ο Τζέικ Γουάιτμαν θα επιδιώξει το νταμπλ σε μεγάλη διοργάνωση

Ο Τζέικ Γουάιτμαν κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Άνοιξε η όρεξη στον Τζέικ Γουάιτμαν μετά την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 800μ. Θέλει τώρα το «νταμπλ»!

Ο Βρετανός πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Στη συνέχεια αποφάσισε να κατεβεί στα 800μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και ήταν δεύτερος. Αυτό τον έχει κάνει να θέλει να ακολουθήσει τα «χνάρια» των μεγάλων συμπατριωτών του Σεμπάστιαν Κόου, του τωρινού προέδρου της World Athletics και του Στιβ Όβετ. Έτσι, στο μέλλον ο μεγάλος του στόχος είναι να κυριαρχήσει στις μεσαίες αποστάσεις σε μεγάλη διοργάνωση.

«Όταν κοιτάς τις μέρες του Κόου και του Όβετ στη Μόσχα, να βγουν έξω και να τρέξουν τόσο καλά 800μ. και 1.500.- Θα ήθελα πολύ να είμαι έτσι. Είναι ένα μεγάλο σκαλοπάτι προς αυτό», δήλωσε αρχικά ο Βρετανός που στο Γιουτζίν αναδείχθηκε παγκόσμιο πρωταθλητής στα 1.500μ. «Τα 800 μέτρα είναι διασκεδαστικά. Νομίζω ότι είναι διασκεδαστικά να τα βλέπεις γιατί δεν βαριέσαι τους ανθρώπους με τέσσερα λεπτά τρεξίματος, είναι μόνο δύο. Και είναι σίγουρα πιο αγχωτικό ψυχικά να κάνεις σωστή τοποθέτηση και τακτική και έμαθα πολλά από το τρέξιμό μου», ανέφερε στην European Athletics.

 

Φωτογραφία: European Athletics/ Marc Mueller

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία