Άλμα επί κοντώ
Ο Τιμ Λόμπινγκερ δυστυχώς φαίνεται να χάνει τη μάχη με τον καρκίνο. Οι γιατροί του δεν είναι αισιόδοξοι και εκείνος προσπαθεί να το αποδεχθεί.

Ο Τιμ Λόμπινγκερ δύσκολα θα γλιτώσει από τον καρκίνο

Ο Τιμ Λόμπινγκερ είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ το 2003, ενώ είναι ένας από τους δύο Γερμανούς στην ιστορία που έχουν περάσει τα 6,00μ. στο επί κοντώ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Τιμ Λόμπινγκερ δυστυχώς φαίνεται να χάνει τη μάχη με τον καρκίνο. Οι γιατροί του δεν είναι αισιόδοξοι και εκείνος προσπαθεί να το αποδεχθεί.

Ο παλιός σπουδαίος επικοντιστής αναγκάστηκε να μπει ξανά στο νοσοκομείο για επείγουσα χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα να χάσει την εγγραφή του γιο του Όκερτ στο σχολείο. Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild» αναφέρθηκε πώς μόνο φέτος έχει περάσει περίπου 150 ημέρες στην κλινική για θεραπείες. «Ο καρκίνος μου είναι πολύ επιθετικός. Δεν θα υπάρξει άλλη θεραπεία για μένα». Ο 50χρονος σήμερα Λόμπινγκερ είχε διαγνωστεί τον Μάρτιο του 2017 με λευχαιμία. Έκανε θεραπείες και αυτό του έσωσε τη ζωή. Όμως ο καρκίνος επέστρεψε το 2018 και μετά πάλι το 2021. «Ξεκίνησε με προβλήματα στις αρθρώσεις. Ξαφνικά είχα ορατά βαθουλώματα σε όλο μου το σώμα. Στα πόδια, στους ώμους, στο κεφάλι». Μια θεραπεία που έκανε με Τ- κύτταρα CAR δεν λειτούργησε. «Τον Φεβρουάριο οι γιατροί μου είχαν πει ότι πλησίαζε ο θάνατος. Πρέπει να κανονίσω να ασχοληθώ με την κηδεία μου και να αποχαιρετήσω τους αγαπημένους μου», δήλωσε ο Γερμανός άλτης, που προσπαθεί να αποδεχθεί ότι η κατάσταση με την αρρώστιά του δεν είναι αναστρέψιμη. «Η συζήτηση με τα παιδιά μου είναι σκληρές, ξέρεις πόσο άσχημα πάει…», λέει αρχικά ο Λόμπινγκερ με ύψος 1,93μ., ο οποίος έχει φθάσει τώρα να ζυγίζει 66 κιλά. Πάντως, εκείνος παράλληλα δεν θέλει ακόμη να τα παρατήσει. «Υπάρχουν πάντα μικροί τρόποι για να αποκτήσεις δύναμη και να μη χάσεις την ελπίδα. Αξίζει να παλεύω για κάθε μέρα που ζω και μπορώ να περάσω με την οικογένειά μου».

Ο Τιμ Λόμπινγκερ είναι ένας από τους αθλητές που ανήκει στο κλαμπ των 6,00μ. στο επί κοντώ, καθώς είχε περάσει τα 6,00μ. το 1997. Είναι ένας από τους δύο Γερμανούς που τον έχουν καταφέρει, με τον Μπιόρν Ότο να έχει 6,01μ. Έχει κατακτήσει τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, δύο ασημένια το 1998 στη Βουδαπέστη και το 2006 στο Γκέτεμποργκ και ένα χάλκινο το 2002 στο Μόναχο. Έχει πάρει δύο μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού, χρυσό το 2003 στο Μπέρμιγχαμ και χάλκινο το 2006 στη Μόσχα. Επίσης, έχει πάρει τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού, δύο χρυσά το 1998 στη Βαλένθια και το 2002 στη Βιέννη και ένα χάλκινο το 2005 στη Μαδρίτη.

Ο Τιμ Λόμπινγκερ ήταν παντρεμένος από το 1994 μέχρι το 2003 με την Πέτρα Λο και απέκτησαν δύο παιδιά, ενώ έχει άλλο ένα που απέκτησε το 2016 με την Αλίνα Μπάουμαν, με την οποία είναι χωριστά από το 2017.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία