Μαραθώνιος
Ο Άμπντι Ναγκέγιε ήταν ο νικητής στο φετινό μαραθώνιο στο Ρότερνταμ τερματίζοντας σε 2:04.56. Ο Ολλανδός πέτυχε ατομικό και εθνικό ρεκόρ.

Ο Ολλανδός Ναγκέγιε και η Χαϊλού από την Αιθιοπία νικητές στο μαραθώνιο του Ρότερνταμ

Στο μαραθώνιο του Ρότερνταμ την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς έκανε ο Γιάννης Ζερβάκης που τερμάτισε σε 2:26.44.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Άμπντι Ναγκέγιε ήταν ο νικητής στο φετινό μαραθώνιο στο Ρότερνταμ τερματίζοντας σε 2:04.56. Ο Ολλανδός πέτυχε ατομικό και εθνικό ρεκόρ.

Η νίκη κρίθηκε στο… νήμα, καθώς δεύτερος με τον ίδιο χρόνο ήταν ο Αιθίοπας Λέουλ Γκεμπρεσελάσιε. Τρίτος τερμάτισε ο Κενυάτης Ρούμπεν Κίπροπ Κιπιέγκο με 2:05.12.

Ο Ναγκέγιε βελτίωσε κατά πολύ το ατομικό του ρεκόρ και κατ’ επέκταση το ρεκόρ Ολλανδίας. Ο 33χρονος είχε 2:06.17 από τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ το 2019. Να θυμίσουμε ότι ο Ναγκέγιε ήταν «ασημένιος» ολυμπιονίκης στο Τόκιο στο μαραθώνιο.

Στις γυναίκες η Χέιβεν Χαϊλού από την Αιθιοπία έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού σε 2:22.01. Δεύτερη ήταν η Ολλανδή Νίνκε Μπρίνκμαν με 2:22.51, η οποία συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 2:26.34 από τον περσινό μαραθώνιο στη Βαλένθια. Τρίτη ήταν η Ζάνα Τούρι Μαμαζκάνοβα από το Καζακστάν με 2:26.54. ‘

Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση στο μαραθώνιο της ολλανδικής πόλης έκανε ο Γιάννης Ζερβάκης που τερμάτισε σε 2:26.44. Ακολούθησε ο Λάμπρος Μαλτέζος με 2:30.46.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία