Δρόμοι μεγάλων αποστάσεων 10.000μ.
Ο Μάριος Αναγνώστου προετοιμάζεται για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Τορίνο, στην τέταρτη συμμετοχή του.

Ο Μάριος Αναγνώστου ετοιμάζεται για το τέταρτο Ευρωπαϊκό ανωμάλου

Ο Μάριος Αναγνώστου ήταν νικητής στα 10χλμ. τόσο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όσο και στο κύπελλο ανωμάλου δρόμου που είχε γίνει στα Τρίκαλα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μάριος Αναγνώστου προετοιμάζεται για να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Τορίνο, στην τέταρτη συμμετοχή του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μπορεί να τρέξει στις 11 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά στην κατηγορία ανδρών, αλλά έχει την εμπειρία συμμετοχής στη διοργάνωση. Το 2018 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Τίλμπουργκ, το 2019 στη Λισαβόνα και πέρσι στο Δουβλίνο.

«Η προετοιμασία πάει καλά και το ξεκίνημα ήταν καλό, με την πρώτη θέση στα 10χλμ. στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι η τέταρτη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και η πρώτη στην κατηγορία ανδρών στα 10χλμ.. Είναι μια πρόσκληση για μένα και παράλληλα είναι πάντα απρόβλεπτος ο ανώμαλος δρόμος. Ο στόχος μου είναι να κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση στο Τορίνο», λέει στο Stivositme ο αθλητής που γυμνάζεται στη Λαμία με τον Σάββα Κουμπούρα. Πριν λίγες ημέρες ήταν νικητής και στο κύπελλο ανωμάλου δρόμου που είχε γίνει στα Τρίκαλα.

Το 2018 στο Τίλμπουργκ έτρεξε στην κούρσα Κ20 και ήταν 17ος με 18.54. Το 2019 στη Λισαβόνα αγωνίστηκε στην Κ23 και ήταν 37ος με 25.52 και το 2021 στο Δουβλίνο στα 8χλμ. της Κ23 ήταν 46ος σε 25.54.

Φυσικά ο 23χρονος δρομέας προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν. «Ο πρώτος στόχος είναι ο κλειστός και τα 3.000μ. Θέλω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ, να κατεβώ τα 8 λεπτά. Επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου θέλω να κάνω ρεκόρ διαδρομής. Να κατεβώ τα 29 λεπτά», καταλήγει ο Μάριος Αναγνώστου. Στα 3.000μ. έχει ατομικό ρεκόρ 8.00.41 που έκανε φέτος στο ΣΕΦ, ενώ φέτος έκανε και το ρεκόρ στα 10χλμ. με 29.03 στην Πηγή Τρικάλων.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία