Δρόμοι ταχύτητας 200μ.
Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης μπορεί να φάνηκε σαν μεγάλη έκπληξη η νίκη του στα 200μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά ήταν στις δυνατότητές του.

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης άνοιξε την πόρτα για το Μόναχο!

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερματίζοντας σε 20.84, σημειώνοντας μεγάλο ατομικό ρεκόρ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης μπορεί να φάνηκε σαν μεγάλη έκπληξη η νίκη του στα 200μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά ήταν στις δυνατότητές του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής από τις μικρές ηλικίες έχει επιδείξει το ταλέντο του και ήταν μια δικαίωση για τον ίδιο και τον προπονητή του το χρυσό μετάλλιο στη Θεσσαλονίκη. Μια πρωτιά στα 200μ. που ήρθε από την πρώτη τελική σειρά και συνοδεύτηκε από μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 20.84 (-2,0).

Ο θρυλικός Κώστας Κεντέρης, αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, έκανε την απονομή στα 200μ. και στον Γιάννη Γρανιτσιώτη (φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras)

«Πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είχαμε αποφασίσει με τον Γιάννη να κατεβεί σε αγώνες στη Λαμία και τη Χαλκίδα για να βρει το ρυθμό του. Φάνηκε ότι ήταν σε καλή κατάσταση. Του έκανε καλό, πήρε ρυθμό. Μετά τον κλειστό δυστυχώς είχε μια θλάση πρώτου βαθμού, που κράτησε πολύ το πρόβλημα τραυματισμού. Έμεινε εκτός σχεδόν έξι εβδομάδες. Μπήκαμε σιγά σιγά. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες στην προπόνηση πήγαινε πολύ καλά. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο βιράζ ήταν περίπου στο 10.30 και στο 150άρι στα 15.40», δηλώνει στο Stivostime ο προπονητής του Κώστας Μοσχούτας.

Η εμφάνιση του 20χρονου σπρίντερ του άνοιξε την πόρτα της Εθνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ. Αν πάνε όλα καλά υπολογίζεται στην ομάδα που θα ταξιδέψει στο Μόναχο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια για τη συνέχεια ο Έλληνας προπονητής συμπληρώνει. «Ο Γιάννης θα προετοιμαστεί με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2023».

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία