Βάδην
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αναχωρεί την Τρίτη για το Γιουτζίν και ετοιμάζεται να πάρει μέρος στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ετοιμάζεται για το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έχει μετάσχει στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2013 στη Μόσχα, του 2015 στο Πεκίνο, του 2017 στο Λονδίνο και του 2019 στη Ντόχα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αναχωρεί την Τρίτη για το Γιουτζίν και ετοιμάζεται να πάρει μέρος στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Μόσχα, Πεκίνο, Λονδίνο, Ντόχα και τώρα Γιουτζίν είναι οι «σταθμοί» στη μεγάλη πορεία και γεμάτη από συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Την Τρίτη αναχωρεί με τους υπόλοιπους Έλληνες πρωταθλητές με πρώτο προορισμό τη Νέα Υόρκη και εν συνεχεία το Πόρτλαντ.

«Η προετοιμασία μέχρι τώρα έχει πάει καλά. Επέστρεψα από το Καρπενήσι, όπου προετοιμάστηκα για περίπου τρεις εβδομάδες. Από ότι μαθαίνω και με επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Μελέτογλου οι συνθήκες είναι καλές. Και εγώ έχω δει ότι ο καιρός θα είναι καλός. Είναι ο βασικός παράγοντας για μας. Περιμένω μια γρήγορη κούρσα στο Όρεγκον. Η αλήθεια είναι πως είναι στα δικά μου δεδομένα, αλλά δεν έχω κάνει μια γρήγορη κούρσα μέχρι τώρα σε αγώνες και μου λείπει αυτό. Θα κάνω την προσπάθειά μου ή καλύτερα τον αγώνα μου και ελπίζω σε ένα καλό πλασάρισμα», δηλώνει στο Stivostime ο κορυφαίος μας βαδιστής.

Για βοήθεια αναμένεται να έχει στον αγώνα τον Χρήστο Μελέτογλου, αφού δεν θα έχει τον προπονητή του στο Όρεγκον. Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ συνεργάζεται και παίρνει πρόγραμμα από τον Σλοβάκο προπονητή Ματέι Σπίσιακ.  

Ο τελικός στα 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή 24 Ιουλίου.

«Θα έχω μέρες για να εντείνω την προπόνησή μου μέχρι τον αγώνα που είναι την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου», συμπληρώνει ο Παπαμιχαήλ.

Φέτος έχει κάνει δύο κούρσες στα 35χλμ. βάδην. Στις 23 Ιανουαρίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Μέγαρα, όπου έκανε 2:39.43 και στις 3 Απριλίου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Γλυφάδα όπου έκανε 2:39.46.

Το ατομικό του ρεκόρ είναι 2:36.45 από πέρσι στα Μέγαρα, που είναι και πανελλήνιο ρεκόρ.

Το 2013 στη Μόσχα είχε αγωνιστεί στα 20χλμ. βάδην και είχε πάρει την 15η θέση με 1:23.48.

Το 2015 στο Πεκίνο είχε μετάσχει τόσο στα 20χλμ. βάδην, όπου κατέλαβε την 25η θέση με 1:24.11, όσο και στα 50χλμ. βάδην, όπου δεν ολοκλήρωσε την κούρσα.

Το 2017 στο Λονδίνο είχε πάρει μέρος στα 20χλμ. βάδην και είχε καταταγεί 42ος με 1:23.56.

Το 2019 στη Ντόχα είχε αγωνιστεί στα 50χλμ. βάδην και είχε τερματίσει 17ος με 4:22.39.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία