Βάδην
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κέρδισε στα 35χλμ. βάδην στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Γλυφάδα με 2:39.46. Εγκατέλειψε στις γυναίκες η Όλγα Φιάσκα.

Γλυφάδα: Βαλκανιονίκης ο Παπαμιχαήλ στα 35χλμ. βάδην με 2:39.46

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δεν έπιασε τα όρια, αλλά παραμένει σε τροχιά... ράνκινγκ για τις προκρίσεις στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κέρδισε στα 35χλμ. βάδην στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Γλυφάδα με 2:39.46. Εγκατέλειψε στις γυναίκες η Όλγα Φιάσκα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε με αντίπαλο το χρονόμετρο, αφού αποσπάστηκε από νωρίς από τους αντιπάλους του. Έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση της Γλυφάδας. Δεν μπόρεσε όμως να πιάσει τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Να θυμίσουμε ότι το όριο για Γιουτζίν είναι 2:33.00 και για το Μόναχο 2:35.30. Είναι όμως με βάση το ράνκινγκ σε τροχιά να πάρει την πρόκριση για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού. Έμεινε μακριά και από το ατομικό του ρεκόρ που είναι 2:36.45 από πέρσι τον Φεβρουάριο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Μέγαρα. Επίσης, στο φετινό Πανελλήνιο, στις 23 Ιανουαρίου και πάλι στα Μέγαρα, είχε κερδίσει με 2:39.43.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα δεύτερος ήταν ο Ρουμάνος Μάριους Ιουλιάν Κοτσοριάν με 2:45.12. Τρίτος τερμάτισε ο επίσης, Ρουμάνος Ιουνούτ Βασίλιτσα Πλέσου με 3:06.33.

Μετά τον αγώνα του ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δήλωσε: «Δεν πήγε όπως θα ήθελα. Στα πρώτα 20 χιλιόμετρα προσπάθησα να κυνηγήσω μια καλύτερη επίδοση, όμως, δεν μου βγήκε κι έπειτα έριξα το ρυθμό μου. Είχα κάποιες αναποδιές στην προετοιμασία μου με αποτέλεσμα να μείνω πίσω. Χρειάζομαι λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και να συνεχίσω τους αγώνες μου για τη συνέχεια. Σίγουρα θα συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον επόμενο μήνα κι έπειτα θα δω. Ο στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου, διοργανώσεις για τις οποίες είμαι εντός πρόκρισης στο σύστημα βαθμολόγησης. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Είναι σημαντικό για εμάς να αγωνιζόμαστε σε τέτοιες διοργανώσεις σε ένα τέτοιο μέρος. Ελπίζω να δούμε στη Γλυφάδα κι ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και γιατί όχι και πάλι ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα».

Στις γυναίκες στο ίδιο αγώνισμα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Όλγα Φιάσκα εγκατέλειψε περίπου στο 20ο χιλιόμετρο την κούρσα με αδιαθεσία. Νικήτρια ήταν η Ρουμάνα Άνα Βερόνικα Ροντεάν με 3:05.40. Δεύτερη ήταν η Ευσταθία Κουρκουτσάκη με 3:11.05. Η επίδοσή της είναι ατομικό της ρεκόρ. Τρίτη ήταν η Τουρκάλα Μπεντριγιέ Τεκίν σε 3:44.23.

Μετά την κούρσα της η Ευσταθία Κουρκουτσάκη είπε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση. Κατάφερα να πετύχω προσωπικό ρεκόρ σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Η διαδρομή ήταν πολύ καλή, η διοργάνωση επίσης, όπως και ο κόσμος που μας χειροκροτούσε. Ήταν πολύ ωραίο που είχαμε τόσο κόσμο να μας στηρίζει. Συνεχίζω την προσπάθεια μου. Σίγουρα έχω στην άκρη του μυαλού μου και τις μεγάλες διοργανώσεις. Τον επόμενο μήνα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία