Μαραθώνιος
Έτοιμος να υποδεχτεί χιλιάδες δρομείς είναι ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Νέα ρεκόρ και ιδανικό τουριστικό προορισμό υπόσχεται ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μ. Αλέξανδρος» (vid.)

Προθεσμία ολοκλήρωσης των ομαδικών συμμετοχών για το Μαραθώνιο είναι η Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, ενώ των ατομικών εγγραφών η Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Έτοιμος να υποδεχτεί χιλιάδες δρομείς είναι ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Ο αγώνας φέτος είναι αφιερωμένος στο θεσμό της οικογένειας. Η Ο.Ε. δημοσιοποίησε το βίντεο της διοργάνωσης και με δελτίο Τύπου ενημέρωσε για τις πρώτες λεπτομέρειες για τον αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε φέτος την καταλληλότερη ημερομηνία, μελετώντας τις καιρικές συνθήκες της τελευταίας εικοσαετίας που κρίνονται ιδανικές, και διαμόρφωσε το ωρολόγιο πρόγραμμα σε συνεργασία τόσο με συλλόγους δρομέων όσο και με τους εξπέρ των δρόμων αντοχής, ώστε να δώσει τη δυνατότητα επίτευξης ατομικών επιδόσεων στους δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- bwin έχει ως εξής:

Ώρα 07:30: Εκκίνηση Μαραθωνίου από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία της Πέλλας.

Ώρα 08:30: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ για μαθητές δημοτικών σχολείων από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Ώρα 08:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

Ώρα 12:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινός Τερματισμός όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Ο Δρόμος μαθητών δημοτικών Σχολείων αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε χρώμα και συμμετοχή παιδιών, το πρόγραμμα παιδαγωγικών παιχνιδιών και δημιουργικής απασχόλησης Kids Athletics που θα ακολουθήσει και θα εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Διεθνούς Μαραθωνίου, το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών μαθητών δημοτικών σχολείων, το παιδικό πρωτάθλημα σκάκι, καθώς και πρόγραμμα περιηγήσεων και ξεναγήσεων, θα καταστήσουν τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ– bwin αθλητική και κοινωνική γιορτή για τη Θεσσαλονίκη, ιδανικό τουριστικό αθλητικό προορισμό για όλη την οικογένεια, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Προθεσμία ολοκλήρωσης των ομαδικών συμμετοχών είναι η Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, ενώ των ατομικών εγγραφών η Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία