Το όνειρο των περισσότερων παιδιών που ξεκινούν να ασχολούνται με ένα άθλημα είναι να γίνουν κάποια στιγμή επαγγελματίες. Να αγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο.

Το να συμβεί αυτό για δύο αδέλφια στο ίδιο άθλημα, θα πει κανείς πως δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Το να συμβεί ωστόσο σε διαφορετικά σπορ, τότε ναι, το λες πρωτότυπο!

Στο Μουντιάλ του Κατάρ συμμετέχουν 831 ποδοσφαιριστές από 32 χώρες ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και δύο, των οποίων το επίθετο έχει συνδεθεί με σπουδαίες επιτυχίες στο άλμα εις ύψος.

Έχουμε και λέμε. Από τη μια, ο Μεσάλ Μπαρσάμ. Ο 24χρονος τερματοφύλακας του Κατάρ αγωνίστηκε στα δύο από τα τρία παιχνίδια της χώρας του, η οποία ολοκλήρωσε την παρουσία της με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Από την άλλη, ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ. Ένας από τους κορυφαίους αθλητές του άλματος εις ύψος, με αποκορύφωμα τα τρία του ολυμπιακά μετάλλια σε Λονδίνο, Ρίο και Τόκιο. Μάλιστα, ο 31χρονος αθλητής κατέχει τη δεύτερη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα έχοντας περάσει το ύψος των 2 μέτρων και 43 εκατοστών.

Μάλιστα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 πήρε το χρυσό μετάλλιο και έγραψε ιστορία καθώς μοιράστηκε την πρώτη θέση με τον συναθλητή του Γκιανμάρκο Ταμπέρι.

Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μοναδικά αδέλφια που έχουν βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο στα δύο αθλήματα. Ο Νίκολα Βλάσιτς βρίσκεται στα γήπεδα του Κατάρ για λογαριασμό της Εθνικής Κροατίας, έχοντας αγωνιστεί για 62 λεπτά σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Παράλληλα, ο ίδιος έχει να περηφανεύεται και για την αδελφή του, τη Μπλάνκα Βλάσιτς, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών στο άλμα εις ύψος.

Μέτρησε συνολικά εννέα χρυσά μετάλλια στα σπουδαιότερης σημασίας μίτινγκ του πλανήτη, ενώ το Φλεβάρη του 2021 στα 37 της χρόνια και ταλαιπωρημένη από τους τραυματισμούς, η ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενεργό δράση.