Δρόμοι
Μελίσσα Αναστασάκης: Χρησιμοποιώ τα 3.000 για να αποκτήσω ταχύτητα για τα 5.000 μέτρα

Μελίσσα Αναστασάκης: Χρησιμοποιώ τα 3.000 για να αποκτήσω ταχύτητα για τα 5.000 μέτρα

«Προτιμώ τις μεσαίες αποστάσεις, τα 1.500 μ., αλλά και τα 3.000 μ. σε κλειστό στίβο, αφού, δυστυχώς, δεν διεξάγονται σε ανοιχτό».

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Από τον περασμένο Ιούλιο, η Μελίσσα Αναστασάκης απέκτησε το δικαίωμα να αγωνίζεται με τα γαλανόλευκα, και πριν καν συμπληρωθεί πεντάμηνο από την ημέρα που η World Athletics επικύρωσε την αλλαγή της αθλητικής της υπηκοότητας, η Ελληνοκαναδή δρομέας κατέκτησε δύο πανελλήνιους τίτλους – το δεύτερο την Κυριακή (20/11) στην Πηγή Τρικάλων στα 8 χλμ σε ανώμαλο δρόμο (ο πρώτος ήταν στα 1.500 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Βόλο).

«Είχα τρέξει και πέρυσι στην ίδια διαδρομή. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Ήμουν τυχερή, γιατί είχα μπροστά μου την Μαρία Κάσσου που έτρεχε στα 6χλμ, αλλά και την Αναστασία Μαρινάκου. Προσπάθησα να αντέξω στο ρυθμό και να μείνω κοντά τους. Όταν εγκατέλειψε η Αναστασία, έμεινα μόνη, αφού οι υπόλοιπες δεν κατάφεραν να με ακολουθήσουν και κέρδισα», είπε στο segas.gr.

«Για να τρέξω στα 8 χιλιόμετρα κάναμε με τον προπονητή μου, Μιχάλη Αναγνώστου κάποιες μικρές προσαρμογές στην προπόνηση. Γενικά, προτιμώ τις μεσαίες αποστάσεις, τα 1.500 μ., αλλά και τα 3.000 μ. σε κλειστό στίβο, αφού, δυστυχώς, δεν διεξάγονται σε ανοιχτό. Έτσι, χρησιμοποιώ τα 3.000 για να αποκτήσω ταχύτητα για τα 5.000 μέτρα».

Όσο για τους στόχους της ενόψει της νέας σεζόν, μάς λέει: «Σε λίγες μέρες θα φύγουμε για προετοιμασία στο εξωτερικό και θα ετοιμαστούμε για τον κλειστό στίβο, όπου θα μπω τόσο στα 1.500 μ. όσο και στα 3.000 μ.. Μετά θα ακολουθήσουν οι διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου».

Όταν ρωτήσαμε τη Μελίσσα για την προοπτική να προκριθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, απάντησε:

«Σίγουρα το όριο για το Ευρωπαϊκό είναι υψηλό για τους χρόνους μου, αλλά όχι αδύνατο. Η πορεία και η πρόοδος της Γεωργίας [Δεσπολλάρη με την οποία γυμνάζονται στο ίδιο γκρουπ] αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα και έμπνευση για μένα».

Όσον αφορά τη ζωή και τις συνθήκες στην Ελλάδα, η Μελίσσα Αναστασάκης, η οποία είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις Τέχνες και τη Φιλοσοφία και Διδακτορικού στη Διοίκηση Επιστημών και Επιχειρηματικής Ανάλυσης από το Πανεπιστήμιο Έλον στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, φαίνεται να την απολαμβάνει:

«Όταν έμαθα ότι θα μπορούσα να αλλάξω υπηκοότητα και να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα, το επιδίωξα, αλλά πρόθεσή μου δεν ήταν να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα. Όμως μου αρέσει πολύ που ζω εδώ και προπονούμαι».

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος