Δρόμοι
Μαραθώνιος: Εκπληκτικό - Oι 18χρονοι έχουν παρόμοιους χρόνους μαραθωνίου με τους 60χρονους;

Μαραθώνιος: Εκπληκτικό – Oι 18χρονοι έχουν παρόμοιους χρόνους μαραθωνίου με τους 60χρονους;

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ηλιία για να τρέξει κάποιος μαραθώνιος και τα ευρήματα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μαραθώνιος: Εκπληκτικό ότι οι 18χρονοι έχουν παρόμοιους χρόνους μαραθωνίου με τους 60χρονους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να τρέξει κάποιος μαραθώνιος και τα ευρήματα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα από 45.000 δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης το 2014, διαπίστωσαν ότι στους 10 κορυφαίους δρομείς στις δύο κατηγορίες ανδρών και γυναικών μεταξύ 18 και 75 ετών, οι 18χρονοι είχαν παρόμοιους χρόνους μαραθωνίου με τους 60χρονους.

Μαραθώνιος: Εκπληκτικό – Oι 18χρονοι έχουν παρόμοιους χρόνους μαραθωνίου με τους 60χρονους;

Πάντως, σύμφωνα με το runnersworld.com, οι καλύτεροι χρόνοι μαραθωνίου ανήκαν σε άνδρες και γυναίκες οι οποίοι είχαν ηλικία κοντά στα τέλη της δεκαετίας των 20.

«Για τους άνδρες, η χρυσή ηλικία ήταν τα 27 ενώ για τις γυναίκες τα 29», αναφέρεται.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το άρθρο, οσοι αρχίζουν να τρέχουν αργότερα στη ζωή τους, «προπονούνται σκληρά και με συνέπεια, μπορούν ακόμα να τρέξουν τους πιο γρήγορους μαραθώνιους στα 30, 40, 50 ή τα 60 τους».

Διαβάστε επίσης:

Βρισκόμαστε στη χρυσή εποχή του σπριντ;

Ο πιο καλός ο μαθητής ασχολείται με τον Στίβο…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος