Μαραθώνιος
Mαραθώνιος: Αποκλεισμος των αθλητών και των αθλητριών με χειρήλατο αμαξίδιο

Mαραθώνιος: Επιστολή αθλητή χειρήλατου αμαξιδίου προς τον ΣΕΓΑΣ

Ο Άρης Κατσούλης κάνει λόγο για «απόφαση που καλλιεργεί άθελά της τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Mαραθώνιος: Επιστολή αθλητή χειρήλατου αμαξιδίου προς τον ΣΕΓΑΣ, για τον αποκλεισμο των αθλητών και των αθλητριών με χειρήλατο αμαξίδιο από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Αθλητής του TihioRace Team καλεί τον ΣΕΓΑΣ να εγκρίνει «τη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών με χειρήλατο αμαξίδιο ώστε και εκείνοι να μπορούν την Κυριακή να χαρούν ανεμπόδιστα τη συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

Ο Άρης Κατσούλης κάνει λόγο για «απόφαση που καλλιεργεί άθελά της τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Mαραθώνιος: Αποκλεισμος των αθλητών και των αθλητριών με χειρήλατο αμαξίδιο

Ακολουθεί ολόκληρη η επίστολη:

Αγαπητή κα Σακοράφα,

Ο λόγος συγγραφής της συγκεκριμένης επιστολής είναι για να σας εκφράσουμε τη λύπη, την απογοήτευση, την οργή και την έκπληξη για τον αποκλεισμό της συμμετοχής των αναπήρων αθλητών με χειρήλατα αμαξίδια από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Θεωρούμε ότι η ημέρα αυτή προάγει τη συμπερίληψη και την ίση συμμετοχή όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου μη ή ύπαρξης κάποιας βλάβης, χρώματος, φυλής, θρησκείας κ.λ.π.

Γνωρίζουμε καλά πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι η πρώτη φορά που πάρθηκε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ολόκληρο το σκεπτικό σας πίσω από αυτή την απόφαση, όμως πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία λανθασμένη απόφαση που αδικεί κατάφορα αθλητές που έχουν καταβάλει τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια για να συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας όντας αυτόνομοι, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο για να κάνουν αυτό που αγαπούν και είναι το αυτονόητο να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Εμείς οι συμμετέχοντες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο με συνοδεία δεν μπορούμε και δε θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους λοιπούς ανάπηρους αθλητές γιατί θεωρούμε ότι είναι μία απόφαση που καλλιεργεί άθελά της τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό και όπως μπορεί να καταστεί λογικό δε μπορούμε να συμφωνούμε με μία τέτοια απόφαση, ανεξαρτήτου ημέρας, πόσο δε μάλλον σε μία ημέρα που εκ φύσεως προάγει τη συμπερίληψη.

Σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να εγκρίνετε τη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών με χειρήλατο αμαξίδιο ώστε και εκείνοι να μπορούν την Κυριακή να χαρούν ανεμπόδιστα τη συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Με εκτίμηση

Για το TihioRace
ΑΡΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ) ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Ανάπηρος αθλητής του TihioRace Team

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΜΑ ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος