Γενικά
Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του ελληνικού αθλητισμού η είδηση του θανάτου του παραολυμπιονίκη Χρήστου Αγγουράκη σε ηλικία 70 ετών.

Κρίμα. «Έφυγε» από τη ζωή ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης

Ο Χρήστος Αγγουράκης κατέκτησε τέσσερα μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στον ακοντισμό και τη σφαιροβολία.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του ελληνικού αθλητισμού η είδηση του θανάτου του παραολυμπιονίκη Χρήστου Αγγουράκη σε ηλικία 70 ετών.

Έγινε γνωστό την Τετάρτη, πως άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στην Κόρινθο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έγραψε τη δική του ιστορία στις ρίψεις στον ελληνικό στίβο. Έχει πάρει μέρος σε επτά Παραολυμπιακούς Αγώνες σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα. Αγωνίστηκε στον ακοντισμό, τη δισκοβολία και τη σφαιροβολία. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που είχε πάρει μέρος στους πρώτους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 1976 στο Τορόντο. Μετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 1976 στο Τορόντο, το 1980 στο Άρνεμ, το 1988 στη Σεούλ, το 1992 στη Βαρκελώνη, το 1996 στην Ατλάντα, το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα.

Στη διαδρομή του στα στάδια της χώρας ο Χρήστος Αγγουράκης έδειξε το ήθος του, τον εξαιρετικό του χαρακτήρα του, καθώς και την αγάπη του για τον αθλητισμό.

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1952 στο Ηράκλειο Κρήτης. Έπειτα από ένα ατύχημα έμεινε ανάπηρος και είχε πάει σε κέντρο αποκατάστασης στην Ουγγαρία. Εκεί αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Σημαντικές στιγμές του ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον ακοντισμό στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Επίσης, έχει πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ στον ακοντισμό. Έχει δύο ακόμη χάλκινα μετάλλια στη σφαιροβολία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη και το 2004 στην Αθήνα.

Αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ακοντισμού το 1994, πρωταθλητής Ευρώπης στο δίσκο το 2003 και έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού.

Σε ανακοίνωσή τους η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Χρήστου Αγγουράκη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία