Άλμα εις ύψος
Η ολυμπιονίκης του ύψους Άννα Τσιτσέροβα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση. Η Ρωσίδα αποφάσισε να σταματήσει στα 40 της!

Κρέμασε τα σπάικ της η Άννα Τσιτσέροβα

Η Άννα Τσιτσέροβα έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις στην καριέρα της. Ξεχωρίζουν τα χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η ολυμπιονίκης του ύψους Άννα Τσιτσέροβα ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση. Η Ρωσίδα αποφάσισε να σταματήσει στα 40 της!

«Αυτό ήταν. Δεν έχω πια άλλα αγωνιστικά πλάνα. Τώρα μόνο ως θεατής», είπε η κορυφαία άλτρια. Πέρσι έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας το ρωσικό πρωτάθλημα κλειστού, επικρατώντας μάλιστα, της Μαρία Λασίτσκενε.

Η Άννα Τσιτσέροβα είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες άλτριες του ύψους, αλλά και αμφιλεγόμενη αθλήτρια.

Κατέκτησε πολλά μετάλλια στην καριέρα της, ανάμεσά τους το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο πήρε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά της αφαιρέθηκε λόγω ντόπινγκ. Έχει πάρει και τέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το 2011 στη Νταεγού κατέκτησε το χρυσό, το 2007 στην Οσάκα και το 2013 στη Μόσχα τα ασημένια και το 2015 στο Πεκίνο το χάλκινο, ενώ το 2009 στο Βερολίνο είχε πάρει το ασημένιο, αλλά της αφαιρέθηκε λόγω ντόπινγκ.

Γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1982 στο Γιερεβάν της Αρμενίας και στη συνέχεια η οικογένειά της μετακόμισε στην Μπελάγια Καλίτβα της Ρωσίας με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι θα αποσύρονταν από την ενεργό δράση, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι και πέρσι. Το ίδιο έκανε το 2009, μετά τη γέννηση του παιδιού της το 2010, αλλά γύρισε στη δράση το 2011. Τον πρώτο της μεγάλο τίτλο τον πήρε σε ηλικία 16 ετών, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις κορασίδες το 1999 στο Μπίντγκοστς. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 2,07μ. και στον κλειστό έχει 2,06μ., με τις δύο επιδόσεις να παραμένουν ρεκόρ Ρωσίας. Είχε προπονητική βάση τη Μόσχα και γυμνάζονταν με τον Γενγκένι Ζαγκορούλκο και είναι παντρεμένη με τον Γκενάντι Τσέρνοβολ και έχουν ένα κοριτσάκι, την Νίκα.

Τον Μάιο του 2016 είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένες ουσίες σε επανέλεγχο που είχε γίνει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Στις 6 Οκτωβρίου του 2016 η ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι ήταν θετική στην ουσία «turinabol» και έχασε το μετάλλιο, όπως και του 2009 στο Βερολίνο.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία