Ακοντισμός
Ο Νίρατζ Τσόπρα αποφάσισε να μείνει στις ΗΠΑ μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Θα έχει κέντρο προετοιμασίας την Τσούλα Βίστα.

Κάτοικος Καλιφόρνια ο Νίρατζ Τσόπρα μέχρι το Παγκόσμιο στο Γιουτζίν

Ο Νίρατζ Τσόπρα έχει τριπλό στόχος φέτος. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν, τους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ και τους Ασιατικούς Αγώνες στην Χανγκτσόου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Νίρατζ Τσόπρα αποφάσισε να μείνει στις ΗΠΑ μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Θα έχει κέντρο προετοιμασίας την Τσούλα Βίστα.

Ο Ινδός από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε πάει για προπονήσεις. Πραγματοποίησε τον πρώτο κύκλο προετοιμασίας του και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, θα επέστρεφε στην πατρίδα του. Ζήτησε όμως από τις αρχές αθλητισμού και την ομοσπονδία στίβου της Ινδίας να επεκτείνει την παραμονή του. Το αίτημά του έγινε δεκτό. Έτσι, ο Τσόπρα θα έχει κέντρο την πόλη της περιοχής του Σαν Ντιέγκο, στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Στις ΗΠΑ θα παραμείνει και για τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις που έχει βάλει στόχο τη φετινή σεζόν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο Ιούλιο (15-24) στο Γιουτζίν του Όρεγκον. Ακόμη τους Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ και τους Ασιατικούς Αγώνες στην Χανγκτσόου της Κίνας.

Να θυμίσουμε ότι 24χρονος είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο Τόκιο. Είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν το πρώτο χρυσό της χώρας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, έγινε εθνικός ήρωας στην πατρίδα του. Η διάσταση που πήρε η μεγάλη του νίκη, τον έφερε να είναι δεύτερος σε ακόλουθους στο Ίνσταγκραμ, πίσω από τον Γιουσέιν Μπολτ!   

Ο Τσόπρα είναι γεννημένος το 1997 στην πόλη Κάντρα. Το 2018 είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες Κοινοπολιτείας που είχαν γίνει στη Χρυσή Ακτή. Αλλά και την ίδια χρονιά στους Ασιατικούς Αγώνες στην Τζακάρτα. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 88,07μ. και το πέτυχε πέρσι.

Δείτε στιγμιότυπα από τον τελικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη νίκη του Νίρατζ Τσόπρα

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία