Άλμα εις μήκος
Η Φιλίππα Φωτοπούλου με 6,79μ. και η Βασιλική Χαϊτίδου με 6,45μ. έκλεψαν την παράσταση στο μήκος γυναικών στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα.

Καλλιθέα: Μεγάλα ρεκόρ στο μήκος η Κύπρια Φωτοπούλου και η Χαϊτίδου

Η Φιλίππα Φωτοπούλου στο μήκος άγγιξε το ρεκόρ Κύπρου που είναι 6,80μ. που κατέχει η Μαρούλα Λάμπρου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Φιλίππα Φωτοπούλου με 6,79μ. και η Βασιλική Χαϊτίδου με 6,49μ. έκλεψαν την παράσταση στο μήκος γυναικών στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε η Φιλίππα Φωτοπούλου, που επικράτησε με 6,79μ. (+0,4) και πέτυχε μεγάλο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 6,61μ. από φέτος σε αγώνα στην Αντουχάρ. Έπιασε επίσης, το όριο (6,79μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Απέχει πια τρεις πόντους από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όμως έχει δείξει σταθερότητα και μπορεί να πάρει μια θέση και στην κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού στο Γιουτζίν. Ν’ αναφέρουμε ό,τι άγγιξε και το παγκύπριο ρεκόρ (6,80μ.) που κατέχει η Μαρούλα Λάμπρου. Η 25χρονη γυμνάζεται στον Άγιο Κοσμά με τον Μανώλη Σουβλάκη. Ο επόμενος αγώνας της θα είναι την 1η Ιουνίου στο γκαλά στη Φιλοθέη.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βγήκε το ρεκόρ. Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να κάνω μια επίδοση κοντά στο 6,70μ. για να είμαι κοντά για πρόκριση τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Φυσικά είναι ακόμη πιο ωραίο που βγήκε με το 6,79μ. το όριο για το Μόναχο. Ο επόμενος αγώνας μου θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη στο γκαλά στη Φιλοθέη. Οι στόχοι μου είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι Αγώνες Κοινοπολιτείας και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», δήλωσε στο Stivostime η Φιλίππα Φωτοπούλου μετά τον αγώνα της.

Από την άλλη πολύ καλή ήταν και η Βασιλική Χαϊτίδου που πήδηξε 6,49μ. (+1,5) Και εκείνη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 6,36μ. από το Αλεξανδρινό μίτινγκ στην Αλεξάνδρεια. Στον αγώνα μάλιστα, βελτιώθηκε νωρίτερα, αφού είχε άλμα στα 6,45μ. (-0,4) και στη συνέχεια έκανε το 6,49μ.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Περίμενα να κάνω μια καλή επίδοση και χαίρομαι που βγήκε. Είναι αλήθεια πως βγάζω καλά άλματα όταν αγωνίζομαι στην Καλλιθέα. Συνεχίζω τώρα την προσπάθεια για καλύτερες επιδόσεις. Θ’ αγωνιστώ την Τετάρτη στη Φιλοθέη. Μετά υπάρχουν οι Βαλκανικοί Αγώνες και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», είπε με τη σειρά της στο Stivostime η αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη.

Τρίτη ήταν η Ουκρανή Οκσάνα Μαρτίνοβα με 6,41μ. (+0,9).

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία