Η Ελίνα Τζένγκο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για ανερχόμενη αθλήτρια της χρονιάς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για τον τίτλο του «Rising Star» του 2022 που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου. Η ρίπτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο στον ακοντισμό. Η ψηφοφορία που γίνεται μέσω social media, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση του ανερχόμενου αστεριού της χρονιάς στις γυναίκες θα γίνει τον Οκτώβριο στο γκαλά της ΕΑ στην Εσθονία. Υποψήφιες είναι 10 αθλήτριες, ανάμεσά τους και η Κύπρια Βαλεντίνα Σάββα που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ.

Υποψήφιες: Κάρμεν Μπρους (Εσθονία), Άιλα Χάλμπεργκ Χοσαΐν (Σουηδία), Γέμι Μέρι Τζον (Βρετανία), Γιολάντα Κάλαμπις (Γερμανία), Κλεμάνς Ρουζιέ (Γαλλία), Βαλεντίνα Σάββα (Κύπρος), Αγκελίνα Τόπιτς (Σερβία), Ελίνα Τζένγκο (Ελλάδα), Σάγκα Βάνινεν (Φινλανδία) και Αντριάνα Βιλάγκος (Σερβία).