Κλειστός Στίβος
Ημερίδα ΣΕΦ: Φοβερή κούρσα στα 60 μ. εμπ. νίκη για Καραγιάννη, πανελλήνιο ρεκόρ από Ντελίου! Ατομικό ρεκόρ και όριο για τον Κριαρά

Ημερίδα ΣΕΦ: Πρώτη η Καραγιάννη, πανελλήνιο ρεκόρ η Ντελίου – Ρεκόρ και για Κριαρά – Γκαραγκάνη

Ένα από τα τελευταία αγωνίσματα του σημερνού προγράμματος της ημερίδας του ΣΕΦ, ήταν τα 60 μ. εμπ. των Γυναικών.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ημερίδα ΣΕΦ: Φοβερή κούρσα στα 60 μ. εμπ., με νίκη για Καραγιάννη και πανελλήνιο ρεκόρ από Ντελίου!

Οι συμμετοχές προμήνυαν εξαρχής πως η κούρσα θα ήταν εντυπωσιακή κι έτσι έγινε. Η Αναΐς Καραγιάννη (AEK) έκανε εξαιρετική κούρσα τερμάτισε σε 8.18 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (8.34) κι έγινε η έβδομη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η αθλήτρια επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και την ετοιμότητα της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης.

Δεύτερη ήταν η Κύπρια Γεωργίου με 8.19 και τρίτη η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης), που έφυγε αργά στην εκκίνηση παρόλα αυτά πρόλαβε να τερματίσει τρίτη με 8.29.

Το πρόσωπο της κούρσας ήταν η 19χρονη Χαβά Ντελίου που τερμάτισε τέταρτη σε 8.36 και πέτυχε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20.

«Έφυγα αργά στην εκκίνηση παρόλα αυτά κατάφερα να κάνω μια εξαιρετική επίδοση. Νιώθω πως έχω ακόμη το περιθώριο να τρέξω πιο γρήγορα και να κυνηγήσω έναν καλύτερο χρόνο. Ο συναγωνισμός σήμερα ήταν μεγάλο κίνητρο για εμένα. Είμαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη για τη συνέχεια. Θα τρέξω το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο κι έπειτα θα επικεντρωθώ στον ανοιχτό, εκεί όπου θα κυνηγήσω συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κ20“, είπε η Ντελίου, που την περασμένη εβδομάδα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20 με 8.48».

 Ημερίδα ΣΕΦ:  Ατομικό ρεκόρ και όριο για τον Κριαρά

Ο Παύλος Κριαράς σε άλμα του στη σημερινή ημερίδα στο ΣΕΦ

Ο Παύλος Κιαράς (ΑΓΕΣ Κάμειρος) μπορεί να ανήκει στην κατηγορία Κ18 ωστόσο σήμερα κατάφερε να πετύχει το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο αθλητής του Κώστα Τσαταλού βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ του, αρχικά με 5,00 μ., όσο και το όριο για το Ιερουσαλήμ, κι έπειτα ξεπέρασε τα 5,10 μέτρα. “Τις τελευταίες 15ημέρες δεν κάναμε άλματα καθώς είχε κακό καιρό. Παρόλα αυτά ο Παύλος κατάφερε σήμερα να έχει τον απαιτούμενο ρυθμό. Σήμερα μάλιστα από το 4,85 μ. χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ένα νέο κοντάρι”, είπε ο προπονητής του Κώστας Τσαταλός. Από την πλευρά του, ο νεαρός αθλητής είπε: “Δεν είχα κανένα θέμα με το κοντάρι, ένιωθα καλά και γι΄αυτό κατάφερα να φτάσω και τόσο ψηλά. Είμαι πολύ χαρούμενος με την μέχρι τώρα πορεία μου και αισιόδοξος για το μέλλον. Η περσινή χρονιά, η συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις με έκανε καλύτερο. Είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι με αθλητές από το εξωτερικό“. Ο Κριαράς θα παραμείνει για προετοιμασία στην Αθήνα, ώστε το Σαββατοκύριακο να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Κύπριος Χρίστος Ταμάνης ήταν νικητής στο επί κοντώ με 5,20 μ., ο Κριαράς ήταν δεύτερος, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης) και Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Ρίζος), που στη συνέχεια δεν ξεπέρασε τα 5,20 μέτρα.

Ατομικό ρεκόρ από τον Σωτήρη Γκαραγκάνη

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης σημείωσε σπουδαία επίδοση στα 200 μ., τερματίζοντας πρώτος σε 21.27. Ο αθλητής του Χρήστου Κατσίκα βελτίωσε το ατομικό του 21.37 από την περσινή σεζόν και παράλληλα έδειξε έτοιμος για καλύτερες επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Γκαραγκάνης έγινε ο δέκατος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο.

Η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο με άλμα στα 6,26 μ. στο μήκος κι έδειξε να βρίσκει τον ρυθμό της ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στο τριπλούν των γυναικών η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) επικράτησε με 13,18 μ. και στο μήκος ο Νίκος Σταματονικολός (ΓΣ Ηλιούπολης). Ο Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ) εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και πήρε τη νίκη πάνω στον τερματισμό στα 1.500 μ. με 3.49.52, έναντι 3.49.54 του Μάριου Αναγνώστου (Αν. Λαμίας).

Η Δέσποινα Μουρτά (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) ξεχώρισε με το 38.49 στα 300 μ., το οποίο δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος όπου θα πάρει θέση εκκίνησης στα 400 μέτρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών ο έφηβος ο Πέτρος Παπαγιάννης (Βιτσέντσος Κορνάρος) ήταν πρώτος με 34.06, επίδοση που του επιτρέπει να σκέφτεται μια καλή επίδοση στα 400 μέτρα. Η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) και η Δέσποινα Μαλταμπέ (Μεσογείων Αμεινίας) ξεπέρασαν το 1,77 μ. στο ύψος κι έπειτα απέτυχαν στο 1,81 μέτρα.

Αποτελέσματα από τους αγώνες

Πηγή segas

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης - Αρθρογραφία