Σφαιροβολία
Ημερίδα ΣΕΦ: Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Δημήτρη Αντωνάτο στη σφαιροβολία Ανδρών Κ18. Η εντυπωσιακή επίδοσή του ήταν 20,54 μ.

Ημερίδα ΣΕΦ: Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Δημήτρη Αντωνάτο στη σφαιροβολία

Ρεκόρ πέτυχε ο Δημήτρης Αντωνάτος στη σφαιροβολία Ανδρών Κ18.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ημερίδα ΣΕΦ: Ο Δημήτρης Αντωνάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας) διανύει περίοδο φόρμας και το έδειξε με τις επιδόσεις του στους αγώνες που έγιναν στο ΣΕΦ. Συγκεκριμένα με επίδοση 20,54 μ. στη σφαιροβολία και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο νεαρός αθλητής από την Κεφαλλονιά βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ Ανδρών Κ18 αρχικά με 20,18 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του κι έπειτα με 20,54 μ. στην τρίτη, ενώ στην τέταρτη βολή σημείωσε 20,25 μ. για να δείξει συνέπεια σε μεγάλες βολές. Ο Αντωνάτος είχε πετύχει 20,62 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, ωστόσο η επίδοση δεν μέτρησε για ρεκόρ, καθώς η βαλβίδα ήταν σε υψηλότερο επίπεδο από τα στρώματα.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας ήταν 19,96 μ. και ανήκε στον Οδυσσέα Μουζενίδη από τις 23/1/2016. Ο αθλητής ήταν άκυρος στην πέμπτη προσπάθεια και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 20,04 μέτρα.

Ημερίδα ΣΕΦ: Αυτός είναι ο νέος στόχος του Αντωνάτου

«Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο είχα λίγο άγχος γιατί ήθελα να επιβεβαιώσω την επίδοση του Αγίου Κοσμα. Μεγαλύτερη σημασία για εμένα σήμερα έχει το γεγονός ότι είχα τέσσερις βολές πάνω από τα 20,00 μέτρα. Η σταθερότητα είναι το σημαντικότερο για να βελτιώνομαι διαρκώς», είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: «Στόχος μου το καλοκαίρι είναι να κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ18 και επίσης να αγωνιστώ και να διεκδικήσω θέση στον τελικό της σφαιροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20».

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε πως ο Αντωνάτος από φέτος έχει προχωρήσει σε αλλαγές στην τεχνική του που έφεραν αλλαγές. «Έχουμε γυρίσει σε περιστροφική κίνηση και αυτό του έδωσε επιπλέον μέτρα. Θεωρώ πως ο Δημήτρης είναι ένας αθλητής που θα βελτιώνεται καθώς θα ανεβαίνουν τα κιλά στο όργανο. Θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις προπονήσεις και έπειτα θα επιστρέψει για να αγωνιστεί στο Χειμερινό Ρίψεων στην Κρήτη. Θεωρώ πως η συναναστροφή με μεγαλύτερους αθλητές μόνο καλό του κάνει»«, είπε ο προπονητής του, Γρηγόρης Τζωρτζιάδης.

Πηγή segas

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης - Αρθρογραφία