Κλειστός Στίβος
Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της φετινής σεζόν στον στίβο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδήσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη (22-2-23)

Επικεφαλής της ομάδας της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη θα είναι η Φέμκε Μπολ, ενώ οριστικά δεν θ' αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό ο Άρμαντ Ντουπλάντις.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της φετινής σεζόν στον στίβο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από 2 ως 5 Μαρτίου στην πόλη της Τουρκίας. Το Stivostime σας μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις εν όψει των αγώνων.

ΒΕΛΓΙΟ: Ο πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στο ύψος Τόμας Κάρμοϊ και «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2022 στον ανώμαλο δρόμο, Ισαάκ Κιμέλι είναι ανάμεσα στους 22 αθλητές της ομάδας του Βελγίου που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Ήδη είχε γίνει γνωστό ότι θα είναι παρούσα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πένταθλο Νάφι Τιάμ, που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Κωνσταντινούπολη.

ΕΣΘΟΝΙΑ: Η ομοσπονδία στίβου της Εσθονίας επιβεβαίωσε ότι θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού με πέντε αθλητές. Θα είναι η Κάρμεν Μπρους στο ύψος, ο σπρίντερ Καρλ Έρικ Ναζάροφ, στα σύνθετα οι Χανς- Κρίστιαν Χάσελμπεργκ και Μαϊσέλ Ουίμπο. Ακόμη με ράνκινγκ είναι στα σύνθετα ο Ρίστο Λίλεμετς, ενώ περιμένουν με λίστα η σπρίντερ Όιλμε Βόρο και η εμποδίστρια Νταϊάνα Σούμαν.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η ομάδα της Ολλανδίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα περιλαμβάνει 17 γυναίκες και 14 άνδρες. Ανάμεσά τους η νέα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ. Φέμκε Μπολ (φωτογραφία: azsportsimages), που είναι επικεφαλής της ομάδας και θα έχει μαζί της τόσο στα 400μ., όσο και στην σκυτάλη 4×400μ. την Λίκε Κλάβερ. Στα 60μ. εμπόδια θα είναι η Ναντίν Φίσερ, στη σφαιροβολία την Τζέσικα Σίλντερ. Στους άνδρες στα 400μ. είναι οι Λιεμάρβιν Μπονεβάτσια και Αϊζάια Μπερς που είναι και μέλη της ομάδας 4×400μ., στα 800μ. ο Τόνι Φαν Ντίπεν και στο επί κοντώ οι Μένο Φλουν και Ρούτγκερ Κόπελααρ.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Η Σλοβακία θα μετάσχει με τρεις αθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Θα είναι ο τρεις φορές μεταλλιούχος και με χρυσό το 2019 στα 60μ. Γιάν Βόλκο, η Βικτόρια Φόρστερ στα 60μ. εμπόδια και η Γκαμπριέλα Γκαϊάνοβα στα 800μ.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Σουηδός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ Άρμαντ Ντουπλάντις αποφάσισε οριστικά να μην υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη, που διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα. Σε δήλωση της σουηδικής ομοσπονδίας, η αρχηγός της ομάδας Κάισα Μπέρκβιστ είπε: «Φυσικά ήλπιζα ότι θα συμμετείχε. Ταυτόχρονα έχω 100% πεποίθηση ότι ο σχεδιασμός του είναι σωστός όσον αφορά τους στόχους του και την επικέντρωσή του στο να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα όταν μετράει περισσότερο».

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανάκαμψης της σεισμόπληκτης Τουρκίας, ως σχεδίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη 2-5 Μαρτίου. Η ΕΑ θα δωρίσει 1 ευρώ για κάθε εισιτήριο που πωλείται από τις 7 Φεβρουαρίου- την επόμενη του καταστροφικού σεισμού. «Οι συνήθεις εορταστικές παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι στο ελάχιστο φέτος και δεν θα υπάρξει τοπική προώθηση για το Πρωτάθλημα», αναφέρεται από την ΕΑ.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία