Κλειστός Στίβος
Μπορεί να μην περίμενε την καλή επίδοση στον πρώτο της φετινό αγώνα η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60μ., αλλά δεν ήθελε τους πόνους στο γόνατό της!

Η Σπανουδάκη 7.42 στα 60μ. στο Ντίσελντορφ με πόνο στο γόνατο- Τη Δευτέρα πάει για εξετάσεις

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έχει το όριο πρόκρισης στα 60μ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μπορεί να μην περίμενε την καλή επίδοση στον πρώτο της φετινό αγώνα η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 60μ., αλλά δεν ήθελε τους πόνους στο γόνατό της!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε την Κυριακή στο διεθνές μίτινγκ του Ντίσελντορφ. Έτρεξε στην 1η ημιτελικά σειρά στα 60μ. και ήταν 5η με 7.42. Όμως ένιωσε έντονη ενόχληση στο γόνατο και δεν μπόρεσε να κάνει την κούρσα που θα ήθελε. «Δεν ήταν καλά η Ραφαέλα. Έχει ένα θέμα με το γόνατό της. Δεν μπορούσε να τρέξει σήμερα. Θα επιστρέψουμε τη Δευτέρα και θα πάει στο γιατρό για εξετάσεις», δήλωσε στο Stivostime ο προπονητής της Κώστας Βογιατζάκης που ταξίδεψε μαζί της στη Γερμανία. Στο αγωνιστικό, στη σειρά της νικήτρια ήταν η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης Τζίνα Λουκενκέμπερ με 7.19 και δεύτερη ήταν η Τριστάν Έβελιν από το Μπαρμπάντος με 7.23 που είναι ατομικό και εθνικό ρεκόρ. Στη 2η σειρά καλύτερη ήταν η Πολωνή Έβα Σβόμποντα με 7.25 και η Σπανουδάκη κατέλαβε στο σύνολο την 9η θέση.

Η σπρίντερ του ΓΣ Ηλιούπολης, το θετικό είναι πώς έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, οπότε έχει χρόνο να ξεπεράσει το πρόβλημα- αν δεν είναι φυσικά σοβαρό- και να είναι έτοιμη στην Κωνσταντινούπολη.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι στον τελικό των 60μ. τη νίκη πήρε στο φώτο φίνις η Πολωνή Σβόμποντα με 7.18, όσο και η δεύτερη Γερμανίδα Λουκενκέμπερ, ενώ τρίτη ήταν η Έβελιν με 7.21 που κατέβασε κι άλλο το ατομικό και εθνικό ρεκόρ.

Πολύ δυνατές ήταν στα 60μ. εμπόδια η Πολωνή Πία Σκρζισόφσκα και η Φινλανδή Ρίτα Χούρσκε. Αρχικά στις σειρές η πρώτη κέρδισε την πρώτη σειρά με 7.86 κάνοντας ατομικό και η δεύτερη επικράτησε στη δεύτερη σειρά με 7.88 που ήταν ατομικό και εθνικό ρεκόρ. Στον τελικό επικράτησε η Σκρζισόφσκα με 7.84 που ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και βελτίωσε το ατομικό της. Δεύτερη ήταν η Χούρσκε με 7.86 που είναι ατομικό και κατέβασε το ρεκόρ Φινλανδίας. Στο επί κοντώ νικητής ήταν ο Αμερικανός Κ.Σ. Λάιτφουτ με 5,76μ., στα 60μ. ο Βρετανός Τζερεμάια Αζού με 6.60 και στο μήκος η Γερμανίδα Μαλάικα Μιχάμπο με 6,83μ.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία