Η Σοφία Ιωσηφίδου είχε μια καλή σεζόν που «μεταφράστηκε» και με το ρεκόρ που πέτυχε στα 100μ. εμπόδια. Τη νέα χρονιά θέλει να βελτιωθεί.

Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε τρέξει φέτος στον τελικό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και είχε πάρει την 4η θέση με 13.97 που είναι και το ρεκόρ της. Έχασε για λίγο το μετάλλιο, καθώς τρίτη ήταν η Σάρα Άουντι με 13.95.

«Η προετοιμασία για την Σοφία πάει πολύ καλά. Έκανε το ρεκόρ φέτος και αυτό την έχει κάνει να θέλει να βελτιωθεί τη νέα χρονιά. Αν πάνε όλα καλά στα πρώτα πλάνα μας είναι ο κλειστός. Ο στόχος είναι να πετύχει ατομικά ρεκόρ τόσο στα 60μ. εμπόδια, όσο και στα 100μ. εμπόδια. Μπορεί στον ανοιχτό να τρέξει στα 13.80, έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Είναι και η ίδια προπονήτρια σε ακαδημίες και θέλει οι επόμενες χρονιές της να είναι πετυχημένες αγωνιστικά», λέει στο Stivostime η προπονήτριά της Ιωάννα Σιώμου. Η 24χρονη είναι προπονήτρια στις ακαδημίες του συλλόγου της Αναγέννησης Πεύκης.

Ν’ αναφέρουμε ότι στα 60μ. εμπόδια στον κλειστό έχει ατομικό ρεκόρ 8.55 από φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Η πρωταθλήτρια του ΟΚΑ Καβάλας, που γυμνάζεται στο ίδιο γκρουπ με την κορυφαία του αγωνίσματος Ελισάβετ Πεσιρίδου, κατέβηκε άλλες δύο φορές τα 14 δευτερόλεπτα στα 100μ. στη σεζόν, στα «Βενιζέλεια» στα Χανιά όπου έκανε 13.97 και στις σειρές στο Πανελλήνιο με 13.99.