Γενικά
Πέρσι στο γκαλά της Βαλκανικής Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι, ο ΣΕΓΑΣ είχε κάνει μια σειρά προτάσεων. Μια από αυτές ήταν η στήριξη των μίτινγκ.

Οι προτάσεις του ΣΕΓΑΣ δημιούργησαν επιτροπές στη Βαλκανική Ομοσπονδία- Στήριξη ABAF στα μίτινγκ Bronze και Silver

Πρόθεση της ABAF είναι να στηρίξει οικονομικά τα μίτινγκ Silver και Bronze που διεξάγονται στις χώρες που ανήκουν στην ABAF, ανάμεσά τους τα ελληνικά, μετά από πρόταση του ΣΕΓΑΣ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πέρσι στο γκαλά της Βαλκανικής Ομοσπονδίας στο Βελιγράδι, ο ΣΕΓΑΣ είχε κάνει μια σειρά προτάσεων. Μια από αυτές ήταν η στήριξη των μίτινγκ.

Με επικεφαλής την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που τη συνόδευε μεταξύ άλλων, το μέλος της Ευρωπαϊκής και ABAF Παναγιώτης Δημάκος, έγινε μια σειρά ενεργειών.

Δύο ήταν τα σημαντικά σημεία, η στήριξη των μίτινγκ που γίνονται στις χώρες που ανήκουν στην ABAF, ανάμεσά τους και η Ελλάδα και να δημιουργηθεί ένα μόνιμο «παράθυρο» τέλεσης Βαλκανικών Πρωταθλημάτων.

Στο διάστημα που ακολούθησε συστάθηκαν Επιτροπές για να προχωρήσουν με τις ελληνικές προτάσεις.

Πρόσφατα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και στο περιθώριο των αγώνων, συνεδρίασε το συμβούλιο της ABAF.

Οι προτάσεις ήδη είναι σε διαδικασία υλοποίησης. Κάτι που σημαίνει πως η Βαλκανική Ομοσπονδία θα στηρίξει οικονομικό και όπως αλλιώς μπορεί τα μίτινγκ. Μίτινγκ που διεξάγονται στις χώρες- μέλη της ABAF, ανάμεσά τους και τα ελληνικά. Στην παρούσα φάση αφορά τα μίτινγκ που ανήκουν στην κατηγορία Silver και Bronze.

Στην Ελλάδα στην κατηγορία Silver είναι το Athens Street Pole Vault, που είναι να γίνει 11 Μαΐου στην Αθήνα. Στην κατηγορία Bronze είναι το μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα που είναι προγραμματισμένο για τις 25 Μαΐου. Επίσης, το μίτινγκ «Χανιά 2022» που θα διεξαχθεί 29 Μαΐου και το «Γκαλά» γυναικών στη Φιλοθέη 1 Ιουνίου. Τέλος, στην κατηγορία είναι και το μίτινγκ στη Βάρη που θα γίνει 1 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πρόταση, αφορά το «παράθυρο» για τη διεξαγωγή Βαλκανικών Πρωταθλημάτων. Ο ΣΕΓΑΣ πρότεινε να υπάρχουν σταθερό διάστημα διεξαγωγής των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων. Δηλαδή, είτε το πρώτο δεκαήμερο, ή τη δεύτερη εβδομάδα ή τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο οι υπόλοιπες ομοσπονδίες θα μπορούν να διαμορφώσουν τα δικά τους αγωνιστικά καλεντάρια.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία