Έπταθλο
Η Νάφι Τιάμ αποφάσισε να συνεργαστεί με τον προπονητή Μάικλ βαν ντερ Πλάτσεν, που είναι ο αδελφός του πρωταθλητή Ευρώπης στο δέκαθλο, Τόμας.

Η Ναφισάτου Τιάμ συνεχίζει με προπονητή τον Μάικλ βαν ντερ Πλάτσεν

Η Ναφισάτου Τιάμ θέλει να στρέψει την προσοχή της στην επίτευξη ρεκόρ, χωρίς να λέει όχι στα μετάλλια και στοχεύει κυρίως, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Νάφι Τιάμ αποφάσισε να συνεργαστεί με τον προπονητή Μάικλ βαν ντερ Πλάτσεν, που είναι ο αδελφός του πρωταθλητή Ευρώπης στο δέκαθλο, Τόμας.

«Ο Μάικλ θα είναι ο προπονητής μου, αλλά θα συνεργαστώ με πολλούς ανθρώπους. Θέλω να μάθω από αυτούς. Έψαχνα για έναν προπονητή που να είναι ανοιχτός σε αυτό. Όλα θα περάσουν από τον Μάικλ. Έχω έναν προπονητή, αλλά ακούω περισσότερους ειδικούς», δήλωσε η Βελγίδα πρωταθλήτρια στο «Sporza».

Φέτος κυριάρχησε στο έπταθλο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Αποφάσισε μετά το τέλος της σεζόν να λύσει τη συνεργασία της μετά από 15 χρόνια με τον προπονητή Ρότζερ Λεσπανιάρ. Μετά τις διακοπές επέστρεψε στις προπονήσεις και συνεχίζει με τον Μάικλ βαν ντερ Πλάτσεν, που ο αδελφός του Τόμας είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 στο Άμστερνταμ. Μαζί του η Τιάμ θέλει να συνεχίσει την πετυχημένη της πορεία, αλλά θα στρέψει την προσοχή της στα ρεκόρ. «Σημείωση: Δεν αφήνω τα πρωταθλήματα στην άκρη, αλλά θέλω ρεκόρ. Δεν λέω όχι στα μετάλλια, αλλά θέλω να δω που θα φθάσω», κατέληξε η 28χρονη που πάντως στοχεύει στο τρίτο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι το 2024 και θέλει να επεκτείνει την καριέρα της μέχρι τουλάχιστον το 2026.

Η Νάφι Τιάμ έχει ατομικό ρεκόρ 7.013 βαθμούς από το 2017 στο μίτινγκ του Γκότζις και είναι μία από τις τέσσερις αθλήτριες στην ιστορία που έχουν ξεπεράσει το «φράγμα» των 7.000 βαθμών.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία