Δημόσιοι Δρόμοι
Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, το «Run Greece-Ηράκλειο 2022» έγινε με μεγάλη επιτυχία για 9η χρονιά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η Κρήτη γιόρτασε με τον πρώτο αγώνα «Run Greece» της χρονιάς

Στο περιθώριο του Run Greece, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών της Κρήτης.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, το «Run Greece-Ηράκλειο 2022» έγινε με μεγάλη επιτυχία για 9η χρονιά στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού «Run Greece-Ηράκλειο» που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης και μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική. Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα στα 5 χιλιόμετρα και απένειμε το μετάλλιο στον νικητή των 10 χιλιομέτρων Αντώνη Κωστάκη, δήλωσε: «Το Run Greece είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ένα αθλητικό γεγονός που καθιερώνεται μέσα από τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών σε ετήσια βάση. Ως Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς καθώς με τη συμμετοχή τους σηματοδοτούν την δύναμη της συνεργασίας και την αγάπη για τον αθλητισμό. Οι αγώνες δρόμου μέσα στην πόλη μετατρέπονται σε μια ανθρώπινη αλυσίδα μεταφέροντας την αισιοδοξία που μεταδίδει η άνοιξη. Μαζί με τη νίκη και τη συλλογική προσπάθεια, στο νήμα του τερματισμού στέλνεται και το μήνυμα της συνεργασίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που συμμετέχουν στους αγώνες, τους εθελοντές και βεβαίως όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση».

Στο Παγκρήτιο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Κεντέρη. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί.

Ο καλός καιρός, η ανάγκη του κόσμου να συμμετάσχει και πάλι σε μια αθλητική διοργάνωση έβγαλε στους δρόμους κοντά 2.000 δρομείς, ενώ το γεγονός ότι η Κρήτη έχει την εμπειρία διεξαγωγής μιας αθλητικής διοργάνωσης συνέβαλαν ώστε οι αγώνες να γίνουν με μεγάλη επιτυχία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Αντώνης Κωστάκης ήταν νικητής στα 10χλμ. με 35.26, ενώ στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών πρώτη τερμάτισε η Χριστίνα Κατζουράκη με 38.08. Στα 5χλμ. πρώτος ήταν ο Γιάννης Παπαλεωνίδας με 16.39 και πρώτη γυναίκα η Ειρήνη Αραμπατζή με 21.53.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, εκπροσώπησαν την ομοσπονδία στον πρώτο αγώνα της σειράς για το 2022 και μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη έδωσαν την εκκίνηση στον παιδικό αγώνα. Την εκκίνηση στα 10χλμ. έδωσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης.

 Αναλυτικά αποτελέσματα στη σελίδα του Run Greece

Ο επόμενος αγώνας της σειράς Run Greece θα γίνει στις 15 Μαΐου και θα είναι ο τελευταίος για την άνοιξη.

Οι βραβεύσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Η γιορτή της Κρήτης ξεκίνησε μια ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο με τις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του νησιού. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης σε μια όμορφη και γεμάτη νιάτα εκδήλωση τίμησε τους αθλητές και αθλήτριες των σωματείων του νησιού, που ξεχώρισαν σε εντός και εκτός συνόρων αγώνες το 2021 και 2022. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν όσοι μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και συνολικά 140 αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα τις δύο περασμένες χρονιές. Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το παρών και βραβεύθηκαν ήταν η Ειρήνη Βασιλείου, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και Δήμητρα Γναφάκη. Η ΕΑΣ τίμησε ακόμα την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Κεντέρη. Ο ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ τιμήθηκε από τους πρωταθλητές του νησιού για την προσφορά του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία