Κλειστός Στίβος
Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε δυναμικό ξεκίνημα στην πατρίδα της και στο μίτινγκ στο Λβιβ κερδίζοντας το ύψος με 2,00μ., την επίδοση του 2023.

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ μετά τα 2,00μ… ετοιμάζεται για Κότμπους κόντρα σε Βούκοβιτς

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο μίτινγκ του Κότμπους στις 25 Ιανουαρίου θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της Ιρίνα Χερατσένκο και την Μαυροβούνια Μαρία Βούκοβιτς.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε δυναμικό ξεκίνημα στην πατρίδα της και στο μίτινγκ στο Λβιβ κερδίζοντας το ύψος με 2,00μ., την επίδοση του 2023.

Αν και νωρίς η Ουκρανή έδειξε τις… διαθέσεις της και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ο πρώτος της στόχος στη σεζόν είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη. Ο αγώνας στο Λβιβ ήταν στη μνήμη «Demyanyuk» και μετά τα 2,00μ., είχε καλά άλματα στα 2,03μ., όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αυτό το ύψος.

Να θυμίσουμε ότι έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 2,06μ. που είναι το απόλυτο ρεκόρ της (2,05μ. στον ανοιχτό) και εθνικό ρεκόρ.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό πέρσι στο Βελιγράδι και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο ετοιμάζεται για τον πρώτο της σημαντικό αγώνα, που είναι στο μίτινγκ αλμάτων του Κότμπους στις 25 Ιανουαρίου, που ανήκει στην κατηγορία WIT Bronze. Στην «Lausitz Arena» θα αντιμετωπίσει την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, τη Μαρία Βούκοβιτς, που ως γνωστόν προπονείται στην Ελλάδα με την Ιωάννα Σιώμου. Θ’ αγωνιστεί και η Ουκρανή Ιρίνα Χερατσένκο, μια δυνατή άλτρια με ατομικά ρεκόρ 2,00μ. στον ανοιχτό και 1,98μ. στον κλειστό. Ακόμη θα είναι η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Μαρί- Λόρενς Γιούνγκφλαϊς.
Στο Κότμπους στο επί κοντώ θα πάρει μέρος ο Αμερικανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Σαμ Κέντρικς, ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ, ο Φιλιππινέζος «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής Έρνεστ Τζον Ομπιένα και ο Γερμανός Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε.

Φωτογραφία: Stivostime/ Angelos Zymaras

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία