Βάδην
Με οκτώ αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στη Μουσκάτ του Ομάν το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου.

Η Ελλάδα με οκτώ βαδιστές στο Παγκόσμιο Ομάδων στη Μουσκάτ

Η Εθνική ομάδα βάδην γυναικών παρουσιάζεται δυνατή με τις Ντρισμπιώτη, Φιλτισάκου, Παπαδοπούλου, Φιάσκα και Κουρκουτσάκη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Με οκτώ αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην στη Μουσκάτ του Ομάν το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ η ομάδα αποτελείται από έξι γυναίκες και δύο άνδρες.

Η Εθνική μας ομάδα διαθέτει ικανό υλικό να διεκδικήσει καλές παρουσίες στη διοργάνωση και να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις της προηγούμενης σεζόν. Η ομάδα των Γυναικών θα πάρει μέρος στα 20χλμ. βάδην με μία δυνατή πεντάδα αθλητριών, τέσσερις εκ των οποία συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Ομάδων του 2021 στα 35χλμ. βάδην. Πρόκειται για τις Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευσταθία Κουρκουτσάκη, που με την προσθήκη της Όλγας Φιάσκα δημιουργούν ένα σύνολο με προοπτικές.

Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα συμμετάσχει στα 35χλμ. με στόχο το όριο για τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022, ενώ την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια θα έχουν δύο νέοι αθλητές. Πρόκειται για την Αναστασία Αντωνοπούλου και τον Ανδρέα Παπαστεργίου, που θα συμμετάσχουν στα 10χλμ. Ανδρών – Γυναικών Κ20.

«Η χώρα μας θα πάρει μέρος με δυνατή ομάδα στη διοργάνωση του Μουσκάτ. Οι Ντρισμπιώτη, Φιλτισάκου, Παπαδοπούλου και Κουρκουτσάκη οι τέσσερις αθλήτριες του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, καθώς και η Όλγα Φιάσκα του Θανάση Δεληγιάννη, δημιουργούν μια ομάδα με δυναμική, ικανή να πραγματοποιήσει καλή παρουσία στη διοργάνωση. Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει για μία ακόμη φορά μέρος σε ένα μεγάλο γεγονός ο κορυφαίος μας βαδιστής, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Για τους δύο νεαρότερους της Ομάδας, το Μουσκάτ θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια», είπε ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Χρήστος Μελέτογλου, ο οποίος θα συνοδεύσει την αποστολή στο Ομάν.

Αναλυτικά η Εθνική ομάδα

20χλμ. βάδην Γυναικών
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας)
Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ)
Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)
Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός)

10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20
Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Νέας Ιωνίας)

35χλμ. βάδην Ανδρών
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20
Ανδρέας Παπαστεργίου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας)

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία