Ακοντισμός
Η Ελίνα Τζένγκο μετά την εμφάνισή της στην Οστράβα με τα 65,40μ. που έριξε στο ακόντιο, «άνοιξε» ο δρόμος για συμμετοχή σε Diamond League.

Η Ελίνα Τζένγκο αγωνίζεται στο Κλάντνο και στο Diamond League στο Παρίσι

Η Ελίνα Τζένγκο θα πάρει μέρος στις 14 Ιουνίου στο μίτινγκ του Κλάντνο και στις 18 του ίδιου μήνα στο Diamond League στο Παρίσι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελίνα Τζένγκο μετά την εμφάνισή της στην Οστράβα με τα 65,40μ. που έριξε στο ακόντιο, «άνοιξε» ο δρόμος για συμμετοχή σε Diamond League.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια την περασμένη εβδομάδα έστειλε το ακόντιο στα 65,40μ. και πλέον βάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Ο επόμενος στόχος είναι η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, Πριν από ρο πρώτο μεγάλο της ραντεβού θα κάνει τουλάχιστον τρεις αγώνες.

Η αρχή θα γίνει στις 14 Ιουνίου στο του Κλάντνο στην Τσεχία κι έπειτα θα έχει την ευκαιρία για την πρώτη της συμμετοχή σε Diamond League, στη διοργάνωση του Παρισιού (18/6).

Η αθλήτρια με την εμφάνιση στην Οστράβα δικαίως θα πάρει μια θέση στους αγώνες των διαμαντιών, που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την προετοιμασία της. Όπως είπε στον ΣΕΓΑΣ ο προπονητής της.

«Ήδη έχουμε ανεβάσει την ένταση της προπόνησης, καθώς δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί σε αγωνιστική κατάσταση μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Την χαλάρωσα πριν την Οστράβα, προκειμένου να πάει εκεί και να κάνει τον αγώνα που θα της έδινε την πρόκριση για το παγκόσμιο, κάτι που έκανε. Στους δύο αγώνες που θα ακολουθήσουν θα κυνηγήσει να βρεθεί σε βολές πάνω από τα 60,00 μ., ωστόσο δε θα είναι τόσο φρέσκια όσο ήταν στην Οοστράβα», είπε ο Γιώργος Μποτσκαριώβ, και συμπλήρωσε:

«Ο στόχος μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για εκεί έχουμε περίπου έξι εβδομάδες ακόμη. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κάνουμε τον απαραίτητο προγραμματισμό που θα την φέρει στην καλύτερη κατάσταση στον αγώνα στόχο». Η Τζένγκο θα πάρει μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης στις 25-26 Ιουνίου.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία