Άλματα
Την Τετάρτη και Πέμπτη στη Ζυρίχη διεξάγεται ο τελικός του Diamond League με τις συμμετοχές του Μίλτου Τεντόγλου και της Κατερίνας Στεφανίδη.

Οι αντίπαλοι Τεντόγλου και Στεφανίδη στον τελικό Diamond League στη Ζυρίχη

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει στη Ζυρίχη το 5ο διαμάντι στο επί κοντώ, αφού έχει κερδίσει τέσσερις φορές, το 2016, 2017, 2018 και 2019.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Την Τετάρτη και Πέμπτη στη Ζυρίχη διεξάγεται ο τελικός του Diamond League με τις συμμετοχές του Μίλτου Τεντόγλου και της Κατερίνας Στεφανίδη.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές πήραν την πρόκριση και θα διεκδικήσουν το «διαμάντι» στην ελβετική πόλη. Η Στεφανίδη αγωνίζεται την Τετάρτη 7/9 και ο Τεντόγλου την Πέμπτη 8/9.

Αυτός θα είναι ο τελευταίος τους αγώνας στη σεζόν, μια μεγάλη αγωνιστική χρονιά που κορυφώθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο Μόναχο ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και η Κατερίνα Στεφανίδη το ασημένιο στο επί κοντώ. Τώρα έχουν την ευκαιρία και για μία ακόμη διάκριση. Και μπορεί ο Μίλτος Τεντόγλου να είναι πιο κοντά στην κατάκτηση και να είναι το φαβορί για το πρώτο «διαμάντι» της καριέρας του, αλλά αν μη τι άλλο η Κατερίνα Στεφανίδη ξέρει από διαμάντια! Η ολυμπιονίκης μας έχει κερδίσει τέσσερις φορές στη σειρά τον τελικό, 2016, 2017, 2018 και 2019. Είχε προηγηθεί το 2015 η νίκη της Νικόλ Κυριακοπούλου, που είναι και οι μοναδικές ελληνικές στη διοργάνωση. Το 2020 δεν είχε πραγματοποιηθεί ο τελικός και πέρσι νικήτρια ήταν η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα.

Στο φετινό τελικό μετέχουν 6 αθλητές στο μήκος ανδρών και 7 στο επί κοντώ γυναικών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα έχει βασικούς αντιπάλους τον Ελβετό Σιμόν Εχάμερ και τον Κουβανό Μαϊκέλ Μασό. Από την άλλη η Κατερίνα Στεφανίδη θα έχει την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις και την Σλοβένα Τίνα Σουτέι. Εκτός έχει μείνει λόγω τραυματισμού η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο.

Συμμετοχές στο επί κοντώ

 

Συμμετοχές στο μήκος

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία