Δρόμοι ταχύτητας 400μ
Η Άννα Κιάφα προετοιμάζεται έχοντας ως βασικό στόχο το 2023 να κατεβεί τα 54 δευτερόλεπτα στα 400μ. και να πάρει μια θέση στην Εθνική ομάδα.

Η Άννα Κιάφα προετοιμάζεται με στόχο το ρεκόρ στα 400μ. και την Εθνική ομάδα

Η Άννα Κιάφα έκανε φέτος ατομικό ρεκόρ στα 400 μέτρα με 54.23 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Άννα Κιάφα προετοιμάζεται έχοντας ως βασικό στόχο το 2023 να κατεβεί τα 54 δευτερόλεπτα στα 400μ. και να πάρει μια θέση στην Εθνική ομάδα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μια καλή σεζόν, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 54.23 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε πάρει την 5η θέση.

«Ήταν μια χρονιά που μάθαινα τα 400μ. Άφησα τα 400μ. εμπόδια, γιατί δυστυχώς έχω μια φοβία με τα εμπόδια και δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω ψυχολογικά. Οπότε το 54.23 που έκανα ήταν μια καλή αρχή, αν και θα μπορούσα και πιο κάτω. Όμως, παράλληλα δούλευα για να τα βγάλω πέρα και αυτό με επηρέασε. Μάλιστα, θα ήθελα να τρέξω με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, αλλά στα «Τοφάλεια» που ήταν κριτήριο δεν ήμουν στη μέρα μου», λέει η αθλήτρια του Κώστα Ηλία στο Stivostime.

Τώρα έχει ξεκινήσει και πάλι την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν, δίπλα και στην Κορίνα Πολίτη που γυμνάζονται στο γκρουπ του ομοσπονδιακού προπονητή.

«Η προετοιμασία πάει καλά, δεν δουλεύω αυτή την εποχή και αυτό με βοηθάει στις προπονήσεις. Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να κάνω ατομικά ρεκόρ στα 200μ. και 400μ. και θέλω να μετέχω με την Εθνική ομάδα στην σκυταλοδρομία 4×400μ. γυναικών. Έχουμε μπροστά μας και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Θα κάνω και ένα πέρασμα στον κλειστό, κυρίως στα 200μ. που θα με βοηθήσει για το καλοκαίρι», κατέληξε η 24χρονη αθλήτρια του Γ.Σ. Κηφισιάς.

Η Άννα Κιάφα έχει 24.13 ατομικό ρεκόρ στα 200μ. που πέτυχε την 1η Μάη στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στον Άγιο Κοσμά, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη ήταν 6η. Είχε τρέξει με την Εθνική ομάδα 4×400μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κραϊόβα, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία