Γενικά
Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε μία από τις καλύτερες Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΓΑΣ, Ήταν άλλη μια επιτυχία της Διοίκησης.

Grand Hyatt: Γενική Συνέλευση ΣΕΓΑΣ- Τελικό

Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ θα γίνει ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός εσόδων- εξόδων του 2021.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Την Κυριακή πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ στο ξενοδοχείο Grand Hyatt. Παράλληλα θα γίνουν οι εκλογές για τη θέση στην ΕΟΕ.

Σε μια εξαιρετική αίθουσα, του ξενοδοχείου Grand Hyatt, ενός σημαντικού χορηγού- συνεργάτη του ΣΕΓΑΣ διεξάγεται η Γ.Σ. της Ομοσπονδίας. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η προσέλευση των συνέδρων, εκπροσώπων των σωματείων- μελών του ΣΕΓΑΣ.

Στο πάνελ βρίσκεται ήδη η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, μαζί με τον γενικό γραμματέα Γιώργο Γιατρουδάκη και τον ταμία Γιάννη Λιούμπα. Μαζί και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Τριαντάφυλλος.

Παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα 146 σωματεία, επί συνόλου 179.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα.

«Με ενημερώσουν ότι υπάρχει απαρτία. Συνεχίζεται η διαπίστευση. Σας καλωσορίζω στη Γ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Από καρδιάς ότι μετά από 2 χρόνια βρισκόμαστε από κοντά. Σας γνωρίζω από κοντά, μετά από το παραθυράκι του zoom. Ελπίζουμε σε κανονικότητα. Όλοι μας είχαμε απώλειες. Η οικογένεια του στίβου έχασε ανθρώπους της». Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση των ονομάτων:

Σεβαστής, Θεοδωράκης, Φράγγογλου, Στυλιανίδης, Ιορδανίδου, Μουρδουκούτας, Επιτρόπουλος, Μαλατίδης, Διαμαντόπουλος, Πάντος, Μανωλόπουλος, απεβίωσαν 2021. Νικολής, Αρμενοπούλου, Λινάρδος, Δημητρίου, Αγγουράκης, Παπαδόπουλος. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια η πρόεδρος τόνισε πως «Όλοι ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτό που αγαπάμε».Έγινε πρότασή της για το προεδρείο που προχώρησε.

Σάκης Κουβάτσος, πρόεδρος Γ.Σ., πρόεδρος Κύδωνα Χανίων, Χριστίνα Δέσκου, πρόεδρο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, Γιάννη Μηνόπουλο, εκπρόσωπο του ΑΟ Νέων Αργυρούπολης σαν γραμματέα.

Σοφία Σακοράφα: Βολές κατά του Μητρώου

«Δεν μπορώ να κρύψω τη στεναχώρια μου για την προβληματική λειτουργία του Μητρώου. Με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει να είναι παρόντα περισσότερα σωματεία στη Γ.Σ. Έπρεπε καθοριστικό κριτήριο να είναι η αγωνιστική παρουσία. Δεν διαφωνούμε με το Μητρώο. Όμως δεν μπορεί η κρατική γραφειοκρατία να στερεί τη ψήφο από τα Σωματεία. Τα Σωματεία που είναι το κύτταρο του αθλητισμού. Δεσμεύομαι, πρώτον, να υπάρξει διευκόλυνση να ξεπεραστεί έγκαιρα η γραφειοκρατία. Σχετικά θα ανακοινωθούν άμεσα. Δεύτερον, να κάνουμε παρεμβάσεις, γιατί πρέπει η Γ.Γ.Α. να βοηθά τα Σωματεία και όχι να μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη και τον Μάρτιο του 2023 όλα τα Σωματεία να πληρούν τις προϋποθέσεις και να μετάσχουν στη Γ.Σ. Συντάσσεται μάλιστα, σχετικό ψήφισμα».

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εν όψει των πεπραγμένων ήταν κάθετη με ψευδή δημοσιεύματα για τα οικονομικά και είπε πως για να προστατευθεί η Ομοσπονδία, θα προχωρήσει σε οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες.

Η πρόεδρος προχώρησε με τον οικονομικό απολογισμό. Ακολούθησε ο διοικητικός απολογισμός από τον γενικό γραμματέα Γιώργο Γιατρουδάκη. Ακολούθησαν ομιλίες του αναπληρωτή ταμία Γιάννη Μυστακίδη και του μέλους και προέδρου της Επιτροπής Υποδομών Πέτρος Μαντάς.

Τα Σωματεία στη Γενική Συνέλευση έφθασαν τα 157.

Έγινε καταγραφή ομιλητών. Μίλησαν εκπρόσωποι Σωματείων.

Μετά τις προτάσεις, παρατηρήσεις η Σοφία Σακοράφα πήρε το λόγο και απάντησε.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ψηφοφορίες.

Μεγάλη νίκη για τον στίβο και συντριβή της στείρας αντιπολίτευσης. Τα Σωματεία ψήφισαν. Έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Η προσπάθεια που κάνει η νέα Διοίκηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε μετουσιώθηκαν και με την καθολική στήριξη των Σωματείων. Από τους 149 εκπροσώπους των σωματείων- μελών του ΣΕΓΑΣ που παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση και ψήφισαν… Για τον Διοικητικό απολογισμό ψήφισαν 142 Ναι, 3 ήταν Λευκά και 4 Όχι.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι η καταμέτρηση έγινε κατά ΕΑΣ με το σήκωμα των σχετικών πινακίδων που είχαν το Ναι, Λευκό και Όχι.

Παμψηφεί ψήφισαν Ναι οι εκπρόσωποι των Σωματείων των ΕΑΣ Κρήτης, Κυκλάδων, Λέσβου, Δωδεκανήσων, Χίου/Σάμου, Ηπείρου, Κέρκυρας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Αθήνας, Βορείου Πελοποννήσου, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας.

11 Ναι και 1 Όχι υπήρχε στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, 9 Ναι και 2 Λευκά υπήρχαν στην Κεντρική Μακεδονία, 13 Ναι και 1 Λευκό στη Βόρεια Πελοπόννησο και 4 Ναι και 3 Όχι στη Θεσσαλία.

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός του ΣΕΓΑΣ και έγκριση εξελεγκτικής επιτροπής και του ισολογισμού.

Πιο αναλυτικά για τον οικονομικό και ταμειακό απολογισμό και την έκθεση πεπραγμένων, τα Ναι ήταν 151, 9 Λευκά και 1 Όχι. Για την εξελεγκτική επιτροπή τα Ναι ήταν 152, τα Λευκά 8 και 1 Όχι. Τέλος, για την έγκριση απολογισμού και ισολογισμού και απαλλαγής της Διοίκησης από κάθε διαχειριστική ευθύνη, τα Ναι ήταν 151, 9 τα Λευκά και 1 το Όχι.

Ακολούθησε μια παρουσίαση για τις αλλαγές διατάξεων του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ από το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Κώστα Τριαντάφυλλο.

Μετά έγινε παρουσίαση για τις αλλαγές της Επιτροπής Μεταγραφών από την β’ ειδική γραμματέα Παρασκευή Παχατουρίδου.

Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την έγκριση των δύο παραπάνω.

Εγκρίθηκαν και οι αλλαγές καταστατικού και μεταγραφών.

Στη συνέχεια εγκρίθηκαν ομόφωνα τα ψηφίσματα.

ΨΗΦΙΣΜΑ 1

Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης.

Σήμερα που η επιβίωση της ανθρωπότητας κρέμεται πάλι από μια κλωστή όλοι εμείς που υπηρετούμε τον αθλητισμό διατρανώνουμε την πίστη μας στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού, της συναδέλφωσης των λαών, της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Όλοι εμείς να σηκώσουμε στεντόρεια την φωνή μας σε κάθε αθλητική εκδήλωση, σε κάθε αγώνα, σε κάθε γήπεδο, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή της ειρήνης.

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο και στην καταστροφή.

Λέμε ΝΑΙ στην ειρήνη και στον αθλητισμό.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 2

Η Γενική Συνέλευση των Σωματείων του ΣΕΓΑΣ στην οποία συμμετείχαν 157 Σωματεία ομόφωνα αποφασίζει:

  • Απαιτούμε την αποκλειστική και δωρεάν χρήση για τον Στίβο του κλειστού σταδίου της Παιανίας από 1/11/2022, όπως μας έχει υποσχεθεί η Πολιτεία.
  • Ζητάμε την απλούστευση των διαδικασιών εγγραφής των Σωματείων στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού χωρίς χρονικούς προορισμούς, αποκλεισμούς και περιττές γραφειοκρατικές επαναλήψεις. ΟΙ εναρμονίσεις του Καταστατικού να χρηματοδοτούνται από την ΓΓΑ.
  • Διεκδικούμε την αύξηση της χρηματοδότησης του ΣΕΓΑΣ από την Πολιτεία και κατ’ επέκταση των Σωματείων μας.
  • Απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα επιχορήγησης των Σωματείων που για τυπικούς λόγους δεν την έλαβαν κατά τον Δεκέμβριο του 2021.
  • Διεκδικούμε την άμεση ολοκλήρωση των έργων στο ΟΑΚΑ, συντήρηση των εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα και την κατασκευή νέων γηπέδων όπου δεν υπάρχουν, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, και τον εξοπλισμό όλων αυτών των εγκαταστάσεων. Το ΟΑΚΑ και κάθε αθλητική εγκατάσταση να παραχωρείται δωρεάν για αγώνες Στίβου.

Ακολούθησε η τοποθέτηση των δύο υποψηφίων του ΣΕΓΑΣ για την Ε.Ο.Ε. Μίλησαν η Τασούλα Κελεσίδου και ο Νίκος Τσώνης.

Στη διάρκεια των ομιλιών ξεκίνησε η ψηφοφορία, μέσω κάλπης, με πρώτους τους εκπροσώπους των σωματείων των νησιών που έπρεπε να ταξιδέψουν. Κάτι φυσικά που συμφώνησαν και οι δύο εκπρόσωποι.

Η Τασούλα Κελεσίδου ψηφίστηκε τακτική εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Η σπουδαία παλιά πρωταθλήτρια πήρε με διαφορά το χρίσμα στη ψηφοφορία.

Η Αναστασία Κελεσίδου έλαβε 99 ψήφους, έναντι 38 του Νίκου Τσώνη. Υπήρχαν 9 λευκά και 2 άκυρα.

Ολοκληρώθηκε μετά τις 6.00 το απόγευμα η Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία