Διεθνή
Ο Ντέιμιαν Γουόρνερ κέρδισε άνετα το δέκαθλο στο μίτινγκ του Γκότζις και η Ανούκ Φέτερ νίκησε στο έπταθλο με ρεκόρ και επίδοση της χρονιάς.

Γουόρνερ 7η νίκη στο Γκότζις, Φέτερ ρεκόρ Ολλανδίας και κορυφαία επίδοση

Στο μίτινγκ του Γκότζις 14 αθλήτριες ξεπέρασαν τους 6.000β. στο έπταθλο και 7 αθλητές τους 8.000β. στο δέκαθλο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Ντέιμιαν Γουόρνερ κέρδισε άνετα το δέκαθλο στο μίτινγκ του Γκότζις και η Ανούκ Φέτερ νίκησε στο έπταθλο με ρεκόρ και επίδοση της χρονιάς.

Ο Ντέιμιαν Γουόρνερ ήταν ο νικητής στο μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων που διεξήχθη στο Γκότζις. Ο Καναδός ολυμπιονίκης κέρδισε για έβδομη φορά στην καριέρα του τον αγώνα συγκεντρώνοντας στο δέκαθλο 8.797 βαθμούς. Στο έπταθλο νικήτρια ήταν η Ανούκ Φέτερ, που έγινε η πρώτη Ολλανδή που κερδίζει το μίτινγκ της σειράς WA Combined Events Tour Gold.

Ο Γουόρνερ άφησε δεύτερο τον Λίντον Βίκτορ από τη Γρενάδα με 8.447β. και τρίτο τον εκπληκτικό νεαρό Ελβετό Σιμόν Εχάμερ με 8.377β. Ο τελευταίος βελτίωσε το εθνικό ρεκόρ και να σημειώσουμε ότι πήδηξε στο μήκος 8,45μ. Να θυμίσουμε ότι είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και η καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα σε δέκαθλο.

Η Φέτερ στο έπταθλο ακολούθησε την Αντριάνα Σούλεκ, αλλά έριξε μια μεγάλη βολή στον ακοντισμό με 59,81μ. που είναι και ρεκόρ μίτινγκ και πέρασε μπροστά. Συγκέντρωσε 6.993β. που είναι ρεκόρ Ολλανδίας και η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Δεύτερη ήταν η Πολωνή Σούλεκ με 6.429β. που είναι ατομικό της ρεκόρ και τρίτη η Γερμανίδα Βανέσα Γκριμ με 6.323β. Στο μίτινγκ 14 γυναίκες ξεπέρασαν τους 6.000 βαθμούς και 7 άνδρες τους 8.000 βαθμούς.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία