Γενικά
Με μια όμορφη και λιτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt» πραγματοποιήθηκε το «γκαλά» της ABAF, όπου τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές 2022.

Γκαλά ABAF- Τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές Μίλτος Τεντόγλου και Ιβάνα Βουλέτα (φωτογραφίες)

Κορυφαίοι αθλητές στην κατηγορία Rising Star για το 2022 από την ABAF αναδείχθηκαν η Σέρβα Ανγκελίνα Τόπιτς και ο Τούρκος Ισμαΐλ Νεζίρ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Με μια όμορφη και λιτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt» πραγματοποιήθηκε το «γκαλά» της ABAF, όπου τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές 2022.

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Ιβάνα Βουλέτα πήραν τα βραβεία των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο στο μήκος, παρέλαβε το βραβείο του από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

«Μεγάλη τιμή το βραβείο αυτό για μένα. Χαίρομαι που είμαι ο καλύτερος Βαλκάνιος. Του χρόνου ελπίζω να είμαι καλύτερος. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους αθλητές που τιμήθηκαν σήμερα», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής που φέτος κατέκτησε ακόμη τον παγκόσμιο τίτλο στον κλειστό στο Βελιγράδι, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και ήταν νικητής στον τελικό της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη.

Από την άλλη η Σέρβα μηκίστρια, κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Παρέλαβε το βραβείο της από τον πρόεδρο της σερβικής ομοσπονδίας στίβου Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς.

«Η πέμπτη μου φορά που βρίσκομαι εδώ. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Είμαι χαρούμενη που πήγα και στα 7μ. Συγχαρητήρια και στους άλλους που αναδείχθηκαν κορυφαίοι», δήλωσε η κορυφαία άλτρια.

Στην κατηγορία Rising Star κορυφαίοι αναδείχθηκαν η Σέρβα Ανγκελίνα Τόπιτς, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Στους άνδρες ο Τούρκος Ισμαΐλ Νεζίρ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στην Κολομβία. Την Τόπιτς βράβευσε ο πρόεδρος της ΕΑ Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και τον Νεζίρ ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας στίβου Φατίχ Σιντιμάρ.

Την εκδήλωση καλωσόρισαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΑ Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ.

Σοφία Σακοράφα (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): «Εκφράζω την ικανοποίηση για την ανάληψη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου του 2023. Να θυμίσω ότι είμαστε Βαλκάνιοι, ζούμε στα Βαλκάνια, είναι η περιοχή με μεγάλη ιστορία. Είμαστε σε θέση να φιλοξενούμε φίλους και να τους δίνουμε και να μοιραζόμαστε ενέργεια. Εκπροσωπούμε το ωραίο, το αυθεντικό. Είμαστε εμείς που ενώνουμε τον κόσμο του αθλητισμού».

Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ (πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου):  «Αγαπητοί αθλητές, ξεκινώ με εσάς, γιατί για εσάς γίνεται αυτό το κιλά. Αγαπητή πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία, αγαπητά μέλη- εκπρόσωποι ομοσπονδιών. Είμαι χαρούμενος που βλέπω 22 εκπροσώπους ομοσπονδιών. Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου. Με το γκαλά και την Κυριακή με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Σας εύχομαι καλή τύχη και καλή τύχη στον στίβο και για το μέλλον. Τέλος, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα».

Φωτογραφίες: Eurokinissi/ Antonis Nikolopoulos

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία