Επικαιρότητα
Γεωργία Δεσπολλάρη: Ο τσαμπουκάς είναι πολύ χρήσιμος στα 800 μ. δεν πρέπει να φοβάσαι

Γεωργία Δεσπολλάρη: Ο τσαμπουκάς είναι πολύ χρήσιμος – Στα 800 μ. δεν πρέπει να φοβάσαι

«Θέλω να γίνω αθλήτρια υψηλού επιπέδου».

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Γεωργία Δεσπολλάρη κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο ενώ έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη χρονιά κι έχει δείξει πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

«Η χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Η τακτική στον κλειστό στίβο είναι πιο δύσκολη. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη, να μην αφήνεις τις αντιπάλους σου να σου φύγουν. Η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο. Θέλεις πολλούς αγώνες για να μπορέσεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω μπει στον κλειστό και κάνω αρκετούς αγώνες. Στην ουσία χτίζουμε για το καλοκαίρι», είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου.

«Ο τσαμπουκάς είναι πολύ χρήσιμος, στα 800 μ. δεν πρέπει να φοβάσαι, ωστόσο δεν πρέπει να παρασυρθείς. Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις» σχολίασε η Δεσπολλάρη που έχει κάνει ήδη τέσσερις κούρσες στη σεζόν, με καλύτερο αποτέλεσμα το 2.05.88 και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει άλλες τρεις. «Έχω μπροστά μου τρεις ακόμη αγώνες, στους οποίους θα διεκδικήσω το ατομικό ρεκόρ. Θα τρέξω στο Βαλκανικό, έπειτα στο μίτινγκ του Βελιγραδίου στις 13/2 και φυσικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού», συμπλήρωσε.

Η αθλήτρια πραγματοποίησε φέτος την πρώτη της προετοιμασία στη Νότιο Αφρική, από την οποία δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη.

Γεωργία Δεσπολλάρη: Ο τσαμπουκάς είναι πολύ χρήσιμος στα 800 μ. δεν πρέπει να φοβάσαι

«Οι εγκαταστάσεις, ο καιρός, τα άλλα γκρουπ που έκαναν εκεί προετοιμασία δημιούργησαν εξαιρετικές συνθήκες. Βγήκε μεγάλος όγκος δουλειάς στη Ν. Αφρική. Όταν βρίσκεσαι σε τέτοια μέρη αποκτάς πολλές εικόνες, παράλληλα διαπιστώνεις ότι δεν υστερείς σε σχέση με αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις είναι να δουλέψεις σωστά στις κατάλληλες συνθήκες. Ιδιαίτερα στα αγωνίσματα μας, η προετοιμασία στο υψόμετρο παίζει καθοριστικό ρόλο», είπε.

Αναφορικά με τους στόχους της στη θερινή σεζόν η νεαρή αθλήτρια υπογράμμισε πως έχει υψηλές προσδοκίες για το καλοκαίρι. «Αν είμαι καλά θεωρώ πως μπορώ να προσεγγίσω επιδόσεις κάτω από το 2.01. Χρόνους που σου δίνουν το δικαίωμα να ξεχωρίζεις και να είσαι ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες. Θέλω να γίνω αθλήτρια υψηλού επιπέδου. Ο μεγάλος μου στόχος για το 2024 είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Στο πρόγραμμα μας είναι να κάνουμε κι άλλη προετοιμασία στο υψόμετρο ενόψει των αγώνων ανοιχτού στίβου», κατέληξε, μιλώντας στο segas.gr.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος