Δρόμοι με εμπόδια 400μ.
Η Φέμκε Μπολ δεν την ενδιαφέρει να τεθεί εκτός η Σίντνεϊ Μακλάφλιν από τα 400μ. εμπόδια, που της δίνει τη δυνατότητα να είναι στην κορυφή.

Φέμκε Μπολ: «Ελπίζω να μην αλλάξει στα 400μ. η Μακλάφλιν. Θέλω να τρέχω με τις καλύτερες»

Η Φέμκε Μπολ κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο στα 400μ., 400μ. εμπόδια και 4x400μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Φέμκε Μπολ δεν την ενδιαφέρει να τεθεί εκτός η Σίντνεϊ Μακλάφλιν από τα 400μ. εμπόδια, που της δίνει τη δυνατότητα να είναι στην κορυφή.

Η Ολλανδή, που έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ελπίζει η σπουδαία Αμερικανίδα αντίπαλός της να μην αλλάξει στα 400μ. Μιλώντας στο «NOS» υποστήριξε ότι θέλει να τρέχει ενάντια στις καλύτερες του κόσμου.

«Πραγματικά ελπίζω η Μακλάφλιν να μην κάνει τη μετάβαση στα 400μ. απλά, όπως μερικές φορές προτείνει.  Σαν αθλητής θέλεις απλά να τρέχεις εναντίον των καλύτερων στον κόσμο στα Παγκόσμια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι εναντίον της Σίντνεϊ. Ίσως αυτό σημαίνει ότι εγώ μένω η αιώνια δεύτερη στα 400μ. εμπόδια. Αυτό είναι. Τότε μπορώ τουλάχιστον να πω ότι αγωνίστηκα με τους πιο δυνατούς αθλητές εκεί έξω», είπε η 22χρονη. Φέτος έτρεξε τα 400μ. εμπόδια σε 52.27 στο μίτινγκ στην Στοκχόλμη που είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Πίσω από το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ της Μακλάφλιν με 50.68 που είχε πετύχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Το ατομικό της είναι 52.03, που είναι και ρεκόρ Ευρώπης και είναι 3η όλων των εποχών, πίσω και από την Αμερικανίδα Νταλάιλα Μουχάμαντ με 51.58.

Η Μπολ στο Μόναχο έγινε η πρώτη αθλήτρια που κερδίζει τα 400μ. και 400μ. εμπόδια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πήρε τρία χρυσά μετάλλια, αφού εκτός από τα 400μ. και 400μ. εμπόδια, κέρδισε με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ. γυναικών της Ολλανδίας.

 

Φωτογραφία: European Athletics/ Daniel Kopatsch

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία