Άλματα
Φάκελος ΟΑΚΑ: Από την εποχή των κουβάδων στις λύσεις - Τι λέει ο Γιώργος Πομάσκι

Φάκελος ΟΑΚΑ: Από την εποχή των κουβάδων στις λύσεις – Τι λέει ο Γιώργος Πομάσκι

«Μέχρι τέλος του μήνα, φιλοδοξούμε να έχουμε λύσει τα βασικά προβλήματα για τον κλειστό χώρο».

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Φάκελος ΟΑΚΑ: Πέρασαν δώδεκα χρόνια, με τα προβλήματα που ταλανίζουν τις εγκαταστάσεις του κλασικού αθλητισμού στο ΟΑΚΑ να παραμένουν άλυτα.

Φθαρμένος ελαστικός τάπητας, πεπαλαιωμένα όργανα, κτίρια προβληματικά από την κακή ή παντελή έλλειψη συντήρησης. Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο απαξιώθηκε, και από διεθνές κέντρο προετοιμασίας, ρήμαξε και βρέθηκε να συντηρείται με κουβάδες και μπαλώματα, σημειώνει το segas.gr.

Για τα χρόνια προβλήματα, αλλά και τις τελευταίες θετικές εξελίξεις, αναζητήσαμε τον άνθρωπο που… έφαγε τα νιάτα του στο ΟΑΚΑ και ξημεροβραδιάζεται καθημερινά στο χώρο, τον συντονιστή αλμάτων του ΣΕΓΑΣ και προπονητή των επιτυχιών, Γιώργο Πομάσκι.

«Τα βασικά προβλήματα στον κλειστό χώρο αφορούν τη θέρμανση, τη στεγανοποίηση, τα αναλώσιμα υλικά για την προπόνηση, το δίχτυ για τις ρίψεις και τα στρώματα του ύψους και του άλματος επί κοντώ. Στα ανοιχτά στάδια το σημαντικότερο ζήτημα είναι η κακή κατάσταση του ελαστικού τάπητα. Καθημερινά γυμνάζονται εδώ περίπου είκοσι παιδιά της εθνικής ομάδας κι άλλα διακόσια τοπικών συλλόγων», λέει ο Γιώργος Πομάσκι.

«Λόγω του φθαρμένου αγωνιστικού χώρου, δεν μπορεί να γίνει πλήρης προπόνηση, να φορέσουν τα παιδιά καρφιά και να έχουν μια ποιοτική προετοιμασία με υψηλές εντάσεις. Πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία των αθλητών μας, επομένως όλη η δουλειά γίνεται στο κλειστό προπονητήριο. Το ΟΑΚΑ θα πρέπει να ξαναγίνει το σπίτι του στίβου με την προσθήκη και χώρου για τις ρίψεις, να γίνει, όπως ήταν πριν από πολλά χρόνια, το καλύτερο της Ευρώπης. Στην Ελλάδα γινόντουσαν στο παρελθόν μεγάλοι αγώνες στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο ΣΕΦ, σημειώθηκαν παγκόσμια ρεκόρ. Όπως είμαστε τώρα, υπολειπόμαστε αρκετά για να μπορούμε να καυχιόμαστε ότι έχουμε ένα ολοκληρωμένο προπονητικό κέντρο», συμπληρώνει.

Φάκελος ΟΑΚΑ: Από την εποχή των κουβάδων στις λύσεις – Τι λέει ο Γιώργος Πομάσκι

«Διάβασα ένα άρθρο για την επιτυχία της Κυπριακής Ομοσπονδίας να αναλάβει για την επόμενη τριετία το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων. Το άρθρο ξεκινά αναφέροντας ότι η Κύπρος έχει τόσο καλές εγκαταστάσεις, ώστε μπορεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Για να αναλάβουμε κι εμείς αντίστοιχες και μεγαλύτερες διοργανώσεις, πρέπει να έχουμε το κατάλληλο στάδιο. Ξέρετε, έχουμε πολύ καλούς προπονητές στην Ελλάδα και πολλοί ξένοι θέλουν να συνεργάζονται μαζί μας, όπως κι εμείς επιδιώκουμε να βρεθούμε μαζί τους για κοινή προετοιμασία. Για παράδειγμα, στην Κύπρο, όταν πηγαίνουν οι ρίπτες μας συνεργάζονται με τους Ούγγρους, στα άλματα εμείς με τους Σουηδούς κάθε φορά που συναντιόμαστε στην Τουρκία ή αλλού. Αλλά για να γίνουν συνεργασίες χρειάζονται και εγκαταστάσεις, στάδια, ξενοδοχεία ή ξενώνες. Η ελληνική οικονομία μπορεί να επωφεληθεί από τον αθλητικό τουρισμό. Τώρα για παράδειγμα, που είναι εδώ το γκρουπ του Τόπιτς από τη Σερβία, πληρώνει κάποιο αντίτιμο για να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις. Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα» τονίζει ο συντονιστής αλμάτων του ΣΕΓΑΣ.

«Τα τωρινά προβλήματα μάς ταλαιπωρούν επί μια δωδεκαετία. Άλλαξαν πολλές διοικήσεις, υπουργοί, που αρχικά ασχολήθηκαν με τα προβλήματά μας, αλλά για διάφορους λόγους δεν βρήκαμε την κατάλληλη ανταπόκριση. Έπειτα από πολλά χρόνια νιώθω και βιώνω την πολιτική βούληση. Βλέπω έναν Υπουργό να σκέφτεται αθλητικά και να ψάχνει τρόπους να βοηθήσει πραγματικά τον ελληνικό στίβο. Λέει και ο ίδιος ότι δεν είχε σχέση με τον αθλητισμό. Ένα σωστός ηγέτης, όμως, ακόμα κι αν αλλάζει χαρτοφυλάκιο, εντοπίζει άμεσα τα βασικά, τα ουσιώδη που πρέπει να λύσει για να παραμείνει ηγέτης. Κι αυτό το βλέπω στο πρόσωπο του Γιάννη Βρούτση. Εδώ και τρεις μήνες είμαι σε καθημερινή επαφή μαζί του. Έχουμε αναδείξει όλα τα προβλήματά μας, το έχει πάρα πολύ ζεστά, ήρθε εδώ και έχει διαθέσει τα χρήματα στον συντονιστή γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ Κώστα Χαλιορή, ο οποίος τρέχει να επιλύσει τα προβλήματα όλου του Ολυμπιακού κέντρου. Αυτή τη στιγμή έχουμε συνεργείο που δουλεύει στη στεγανοποίηση. Έχει έρθει για έλεγχο του χώρου και η εταιρία που θα τοποθετήσει τα φορητά επιδαπέδια air condition. Μέχρι τέλος του μήνα, φιλοδοξούμε να έχουμε λύσει τα βασικά προβλήματα για τον κλειστό χώρο, ώστε να προετοιμαστούν τα παιδιά μας κατάλληλα και να φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Και παλαιότερα είχαν γίνει κάποιες εργασίες, αλλά υπήρχαν πολλές αστοχίες. Ήταν σαν να φτιάχναμε το εσωτερικό ενός σπιτιού, χωρίς να έχουμε φτιάξει τα κεραμίδια. Τώρα γίνονται σωστές δουλειές. Έχω την υπόσχεση του Υπουργού ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν. Είναι πάρα πολύ ενεργός και παρακολουθεί τις εξελίξεις καθημερινά, ενώ λαμβάνουμε συνεχή ενημέρωση και από τον κ. Χαλιορή», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Δάφνη Λαβασά: Είμαι καλά ελπίζω για το καλύτερο

Παναγιώτα Δόση: Το στρώμα τοποθετήθηκε στο υπόγειο του ΠΑΛΕ αλλά δεν έχουμε στυλοβάτες και το κλειστό των Αμπελοκήπων δεν έχει θέρμανση

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος