Άλματα

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Πέταξε για τον τελικό του Ευρωπαϊκού ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,03!

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου με άλμα στα 8,03 ο Μίλτος Τεντόγλου

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Τη διαφορά έκανε για μια ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του Μήκους θέλησε να καθαρίσει με την υπόθεση πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (5/3,09:12) και κάτι τέτοιο κατάφερε να κάνει.

Στην Atakoy Arena, το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ήταν ικανοποιητικό με 7,91 όμως το δεύτερο με 8,03 ήταν ικανό να τον στείλει απευθείας στον τελικό!

Άλμα στα 8.03 είχε και ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν μια επίδοση που τον έστειλε επίσης στον τελικό, καθώς θυμίζουμε πως το όριο πρόκρισης ήταν στα 7.95μ.

Ο αθλητής στη μεικτή ζώνη εμφανίστηκε εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την παρουσία του, Σουηδού για τον τελικό, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει πως ο αγώνας δεν είναι εύκολος, καθώς θεωρεί πως ο Μόντλερ είναι σε θέση να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 8,30 μέτρα. Ο Σουηδός σήμερα έκανε 8,14 μ. στο τρίτο του άλμα – μέχρι τότε είχε ένα άκυρο και 7,75 μ. κι έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση.

“Γενικά είμαι ένας σταθερός αθλητής με συνέπεια σε αυτά που λέει και αυτό με έχει κάνει να ξεχωρίζω τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα. Είμαι καλά, ένιωσα καλά σήμερα στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώ πως την Κυριακή θα γίνει ένας εξαιρετικός αγώνας.Πιστεύω πως παρότι θα είναι πρωί ίσως χρειαστεί ακόμη και 8,40 μ. για να φτάσεις στο χρυσό μετάλλιο”, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Το πρωινό ξύπνημα ήταν δύσκολο και θα είναι και ο τελικός έτσι. Είχε μια μικρή επιρροή για τα μεγάλα άλματα που κυνηγάω εγώ. Είχα την ευκαιρία με το δεύτερο άλμα να κάνω παραπάνω προπόνηση και να αποκτήσω μεγαλύτερη αίσθηση του σταδίου”.

Οι 8 του τελικού:

Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία)         8.14 μέτρα

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)         8.03

Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία)       8.03

Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία)           7.99

Ερβάν Κονατέ (Γαλλία)             7.93

Μπόζινταρ Σαραμπούκοφ (Βουλγαρία) 7.89

Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία)           7.86

Λαζάρ Ανιτς (Σερβία)              7.75

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Χρήστος Μαγγίνας

Χρήστος Μαγγίνας

Χρήστος Μαγγίνας - Αρθρογραφία