Επικαιρότητα
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Η Αναστασία Ρέτσα θα είναι ανάμεσα στις 12 κορυφαίες αθλήτριες τη Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Στον τελικό του επί κοντώ η Αναστασία Ρέτσα – Έμεινε εκτός η Σταυρούλα Κοσμίδου στη σφυροβολία

Η Αναστασία Ρέτσα θα είναι ανάμεσα στις 12 κορυφαίες αθλήτριες τη Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ - Εκτός τελικού έμεινε η Σταυρούλα Κοσμίδου στη σφυροβολία

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Έσπο της Φινλανδίας μπήκε στο κυρίως πιάτο του με πολλές ελληνικές συμμετοχές.

Η Αναστασία Ρέτσα κατάφερε να εξασφαλίσει ως 12η την πρόκρισή της στον τελικό (15/7, 16,35 μ.) του επί κοντώ, πετυχαίνοντας τον πρώτο μεγάλο της στόχο στη διοργάνωση.

Η 20χρονη αθλήτρια μετά την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κ20 του 2021 στο Ναϊρόμπι και τη συμμετοχή πέρυσι στον προκριματικό του Παγκοσμίου Κ20 στο Κάλι θα είναι παρούσα έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Η Ρέτσα ξεπέρασε με την πρώτη τα 3,85 μ., 4,00 μ. και 4.,10 μ. γεγονός που της έδωσε πλεονέκτημα στη διαδικασία πρόκρισης. Το επόμενο ύψος ήταν τα 4,20 μ., όσο και το ατομικό της ρεκόρ, ύψος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Παράλληλα, η Σταυρούλα Κοσμίδου αγωνίστηκε σήμερα στον προκριματικό της σφυροβολίας.

Η αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 61,11 μ. επίδοση που δεν ήταν ικανή να της δώσει μια θέση στις 12 καλύτερες του αγωνίσματος.

Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη ξεκίνησε με άκυρη, μπήκε συγκρατημένα στη βαλβίδα για τη δεύτερη βολή της, που ήταν 60,18 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με το 61.11 μέτρα.

Η 12άδα του τελικού έκλεισε στα 62,75 μ., επίδοση που ήταν στις δυνατότητες της αθλήτριας, η οποία ταξίδεψε στο Έσπο με ατομικό ρεκόρ από φέτος 66,16 μέτρα. Η Κοσμίδου κατέλαβε την 15η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ. Η 22χρονη πριν δύο χρόνια είχε συμμετάσχει και στη διοργάνωση του Ταλίν, όπου ήταν 18η.

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Πηγή photο: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία