Δρόμοι
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και ο Γιάννης Καριοφύλλης προκρίθηκαν στους τελικούς των 200 μ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Εμμανουηλίδου και Καριοφύλλης στους τελικούς των 200 μέτρων (vid)

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και ο Γιάννης Καριοφύλλης προκρίθηκαν στους τελικούς των 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Την πρόκρισή τους στους τελικούς των 200 μ. κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και Γιάννης Καριοφύλλης.

Η Εμμανουηλίδου έτρεξε στην πρώτη ημιτελική σειρά και με 23.61 (-3,6) τερμάτισε στη δεύτερη θέση κρατώντας μάλιστα δυνάμεις για τον απογευματινό τελικό, εκεί όπου θα κάνει την έκτη της κούρσα στη διοργάνωση.

Η Τάλι Πρίπενς (Γερμανία) τερμάτισε σε 23.51 (-3,6) που ήταν ο καλύτερος χρόνος των ημιτελικών, μπροστά από την επίδοση της Ελληνίδας. Στον τελικό θα τρέξει και η δεύτερη των 100 μ. Μπογκλάρκα Τάκας (Ουγγαρία) που είναι και η αθλήτρια με την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις 8 που θα πάρουν θέση εκκίνησης.

Εμμανουηλίδου και Τάκας είναι δύο αθλήτριες που έφτασαν μέχρι τον τελικό των 100 μ. και έχουν ήδη στα πόδια τους αρκετές κούρσες. Στον τελικό του αγωνίσματος (17.40) η 20χρονη θα στον έβδομο διάδρομο.

Παράλληλα, την απευθείας πρόκριση στον τελικό των 200 μ. πήρε ο Καριοφύλλης που τερμάτισε τρίτος στη σειρά του σε 21.29 (-3,3) και πέρασε με την έκτη επίδοση. Ο αθλητής έκανε πολύ καλή κούρσα κι έδειξε πως έχει δυνάμεις για να κυνηγήσει εκ νέου μια επίδοση κάτω από τα 21.00. Την καλύτερη επίδοση του ημιτελικού σημείωσε ο Ραφέλ Μπουτζού (Γαλλία) με 21.07. Οι ημιτελικοί των 200 μ. έγιναν με αντίθετο άνεμο γεγονός που επηρέασε τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Εγκατέλειψε ο Νίκος Σταμούλης

Ο Νίκος Σταμούλης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του στον τελικό των 10.000 μέτρων. Ο αθλητής δεν ήταν στην κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι εγκατέλειψε μετά το 60 χιλιόμετρο. Νικητής στην απόσταση ήταν ο Ρόρι Λέοναρντ (Μ. Βρετανία) με 29.08.33 και ακολούθησαν οι Φρανσέσκο Γκουέρα (Ιταλία) και Μίγκαελ Γκουέρα (Ισπανία) με 29.11.86 και 29.14.91, αντίστοιχα.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία