Άλματα
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Στον τελικό του ύψους ο Μίτα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Στον τελικό του ύψους ο Μίτα

Ο Μίτα προσεγγίζει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20: Μια ακόμη είσοδο σε τελικό μετρά από το απόγευμα της Τρίτης (8/8) η ελληνική αποστολή στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ.

Ο Ανδρέας Μίτα γνώριζε εξ αρχής ότι ο προκριματικός στο άλμα σε ύψος ήταν το πρώτο σκαλοπάτι που έπρεπε να ανέβει, προκειμένου να φτάσει στον στόχο του που δεν είναι άλλος από ένα μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο νεαρός αθλητής από την Πρέβεζα, κάνοντας έναν αγώνα με απόλυτη συγκέντρωση, κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό του στον τελικό (10/8, 9:05), ξεπερνώντας με τη δεύτερη προσπάθεια τα 2,11 μέτρα.

Προηγουμένως είχε περάσει με την πρώτη το 1,98 μ., 2,03 μ., και 2,07 μέτρα.

Το περασμένο καλοκαίρι στο ίδιο στάδιο, ο Μίτα είχε πάρει την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και φέτος ο στόχος του είναι να ανέβει στο βάθρο της διοργάνωσης της μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας.

Στον προκριματικό του ύψους η Ελλάδα είχε διπλή εκπροσώπηση, καθώς μετείχε και ο Γιώργος Μανωλόπουλος.

Ο 18χρονος άλτης αγωνίστηκε στο πρώτο γκρουπ, πέρασε το 1,98 μ. και τα 2,03 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες στα 2,07 μέτρα.

Με τα 2,03 μ. ο Μανωλόπουλος πήρε την 21η θέση στο σύνολο.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία