Άλμα επί κοντώ
Δύο μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ. Ένα χρυσό και ένα χάλκινο ήταν ο απολογισμός.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Χρυσό μετάλλιο η Ηλιάνα Τριανταφύλλου στο επί κοντώ

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην Ιερουσαλήμ και ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με άλμα στα 4,05μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική ομάδα και για την Ηλιάνα Τριανταφύλλου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Με άλμα στα 4,05μ. βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτάει η Ελλάδα στην Ιερουσαλήμ και το δεύτερο συνολικά, μετά το χάλκινο του Γιώργου Παπαναστασίου στη σφαιροβολία.

Η άλτρια του Σάββα Κεφαλίδη έδειξε από νωρίς τις… διαθέσεις της. Πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη που δοκίμασε στα 3,60μ., 3,75μ., 3,85μ. και 3,95μ., ενώ πέρασε με τη δεύτερη τα 4,05μ. Στη συνέχεια στα 4,10μ. είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και μπόρεσε να κάνει το… γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Τσέχα Βίκτορι Οντρόβα με 3,95μ. και το χάλκινο πήρε η Σουηδέζα Έλα Ουντένας με 3,85μ. Στον τελικό μετείχε και η Ευγενία- Μαρία Παναγιώτου που με 3,75μ. κατέλαβε την 9η θέση. Η νεαρή είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 3,85μ.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της 4ης ημέρας και στο απογευματινό πρόγραμμα είχαμε. Καλή εμφάνιση έκαναν στον τελικό του τριπλούν ο Γιώργος Γρέψιος με τον Αποστόλη Γρηγορίου. Ο πρώτος με 14,97μ. κατέλαβε την 5η θέση και ο δεύτερος με 14,87μ. ήταν 6ος.

Η Εθνική ομάδα αγοριών στη μικτή σκυταλοδρομία τερμάτισε στην 6η θέση με 1.56.30. Λίγο αργότερα όμως ακυρώθηκαν. Έτρεξαν οι Χαρίτων Τάσσης, Βασίλης Κυριακίδης, Αντώνης Τζιαμπίρης και Βλαδίμηρος Ανδρεάδης.

Τέλος, στο δέκαθλο ο Νίκος Αλεξόπουλος κατέλαβε την 18η θέση με 5.592β.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία