Γενικά
Την Παρασκευή διεξάγονται οι σκυταλοδρομίες και η Ελλάδα μετέχει με τρεις ομάδες στα 4x100μ. και 4x400μ. γυναικών και στα 4x100μ. ανδρών.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Πώς θα τρέξουν οι Εθνικές ομάδες σκυταλοδρομίας στο Μόναχο

Και στις τρεις σκυταλοδρομίες με ελληνική συμμετοχή θα γίνουν 2 ημιτελικές σειρές και προκρίνονται οι 2 πρώτες από κάθε σειρά και οι 2 καλύτεροι χρόνοι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Την Παρασκευή διεξάγονται οι σκυταλοδρομίες και η Ελλάδα μετέχει με τρεις ομάδες στα 4×100μ. και 4×400μ. γυναικών και στα 4×100μ. ανδρών.

Μια μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι οι τρεις Εθνικές ομάδες πήραν την πρόκριση και θα βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες της Γηραιάς Ηπείρου. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ με τη δημιουργία καμπ, που απέδωσε καρπούς. Μπορεί να χρειάζονται ακόμη βήματα, αλλά φάνηκε πως μέσα από τις προπονητικές συναντήσεις μπορεί να βγει θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε είχε φανεί και από τον τρόπο που κερδήθηκε η πρόκριση, όταν οι Εθνικές ομάδες αγωνίστηκαν τόσο στο Βαλκανικό Κύπελλο Σκυταλοδρομιών στο Ερζερούμ, όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κραϊόβα.

Στο Μόναχο βρίσκεται και η επικεφαλής των ταχυτήτων και εμποδίων Ιωάννα Σιώμου, μαζί με τους τέσσερις υπεύθυνους προπονητές των σκυταλοδρομιών Περικλή Χατζηαναστασιάδη, Κώστα Ηλία, Κώστα Βογιατζάκη και Χρήστο Κατσίκα. Σε συνεννόηση με τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Μελέτογλου έχουν καταλήξει στις τετράδες που θα τρέξουν στις αυριανές ημιτελικές σειρές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stivostime και εκτός απροόπτου στην σκυταλοδρομία 4×100μ. ανδρών θα τρέξουν κατά σειρά: Κώστα Ζήκος, Θοδωρής Βροντινός, Παναγιώτης Τριβυζάς και Γιάννης Νυφαντόπουλος. Στα 4×100μ. γυναικών θα τρέξουν κατά σειρά: Στέλλα Μιχαηλίδου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Άρτεμις Αναστασίου και Ραφαέλα Σπανουδάκη. Τέλος, στην σκυταλοδρομία 4×400μ. γυναικών θα τρέξουν κατά: Κορίνα Πολίτη, Ανδριάνα Φέρρα, Δέσποινα Μουρτά και Δήμητρα Γναφάκη. Για την τελευταία υπάρχει μια κούραση, οπότε θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή και τη θέση της αναμένεται να πάρει η Ευαγγελία Ζυγόρη. Να τονίσουμε πάντως, πως οι τελικές ομάδες θα δοθούν την Παρασκευή νωρίς το πρωί και πριν από τις κούρσες.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι έγινε η κλήρωση. Στα 4×100μ. ανδρών η Εθνική ομάδα τρέχει στην 1η ημιτελική σειρά και στον 4ο διάδρομο και στον τελικό προκρίνονται οι 3 πρώτες από κάθε μία από τις 2 σειρές και οι 2 καλύτεροι χρόνοι.

Η Εθνική ομάδα 4×100μ. γυναικών ήταν άτυχη, αφού κληρώθηκε στην 1η ημιτελική σειρά και στον 1ο διάδρομο. Στον τελικό περνούν οι 3 πρώτες από κάθε μία από τις 2 σειρές και οι 2 καλύτεροι χρόνοι.

Τέλος, η Εθνική ομάδα 4×400μ. γυναικών κληρώθηκε στη 2η ημιτελική σειρά και στον 5ο διάδρομο και προκρίνονται οι 3 πρώτες από κάθε μία από τις δύο σειρές και οι 2 καλύτεροι χρόνοι.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία