Άλμα εις μήκος
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι έτοιμος για τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Τη Δευτέρα είναι ο προκριματικός στο μήκος με όριο 8,05μ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινάει… με στόχο το χρυσό και το ρεκόρ αγώνων

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ως πρώτο στόχο την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης και εκεί θέλει το χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ αγώνων.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι έτοιμος για τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Τη Δευτέρα είναι ο προκριματικός στο μήκος με όριο 8,05μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θέλει να κάνει το πρώτο βήμα παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό της Τρίτης. Εκεί θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να το συνδυάσει με το ρεκόρ αγώνων. Να θυμίσουμε ότι το ρεκόρ αγώνων έχει ο Γερμανός Κρίστιαν Ράιφ με 8,47μ. από το 2010 στη Βαρκελώνη.

Ήταν το 2018, σε μια άλλη πόλη της Γερμανίας, το Βερολίνο, όταν κατάφερε να ανεβεί στη κορυφή της Ευρώπης, στη διοργάνωση που ξεκίνησε στην ουσία η διεθνής του πορεία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου τέσσερα χρόνια από εκείνον τον αγώνα είναι πιο δυνατός, πιο γεμάτος σε εμπειρία και γνώση και έτοιμος να υπερασπιστεί εκείνο το μετάλλιο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι προέρχεται από εξαιρετικές διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια και είναι αγωνιστικά έτοιμος να παραμείνει στην κορυφή του αγωνίσματος. Ο αθλητής μας αγωνίζεται στον προκριματικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, το απόγευμα της Δευτέρας (15/8 13.10 Ελλάδος) και διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης.
Ο αθλητής μετέχει στο α΄ προκριματικό γκρουπ και το όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 8,05 μ. επίδοση στις δυνατότητες του αθλητή μας. Ο Τεντόγλου αγωνίζεται κατά σειρά τέταρτος σε ένα γκρουπ όπου ξεχωρίζει ακόμη ο Κάθερες με 8,15 μ. φετινό ρεκόρ και ο Γιούσκα με 8,11 μέτρα.

«Το ρεκόρ αγώνων είναι ο στόχος μου για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Παράλληλα θέλω να υπερασπιστώ το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησα το 2018 στο Βερολίνο. Ο αγώνας θεωρώ πως θα έχει ενδιαφέρον. Επειδή ξέρω τους άλτες και τους έχω δει, θα είναι αρκετά ανταγωνιστικοί. Ο Μόντλερ φαίνεται να μην είναι καλά, αλλά νομίζω είναι. Επίσης πιστεύω σε άλλα δύο άτομα τον Γιούσκα και Κάθερες. Θεωρώ πως ένας από τους δύο θα κάνει την έκπληξη και θα πάει για το βάθρο», είπε ο Τεντόγλου σχολιάζοντας τον αγώνα του Μονάχου. Ο αθλητής αναφέρθηκε και στη χρονιά που έχει προηγηθεί. «Ο κλειστός ήταν άψογος για εμένα. Στον ανοιχτό ήμουν άτυχος δεν πήγε όπως θα ήθελα. Ίσως κάποιες φορές χάνω το κίνητρο μου. Σε αυτό παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για εμένα συναγωνισμός σε κάθε αγώνα. Πριν το Μονακό είχα πολύ όρεξη, παρότι πριν δύο ημέρες είχα πάλι αγώνα και ενώ ακολουθούσε το Ευρωπαϊκό περίμενα με ανυπομονησία να αγωνιστώ και να κυνηγήσω κάτι καλό», κατέληξε.

Ο αθλητής μας είχε σήμερα την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του προπόνηση στο κεντρικό του Ολυμπιακού Σταδίου και να δοκιμάσει το διάδρομο και τη βαλβίδα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία