Άλμα επί κοντώ
Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή ήταν η ώρα για αργυρό μετάλλιο

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή – που ήταν η τελευταία ελληνική συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης – στον τελικό του επί κοντώ ήταν ώρα αργυρού μεταλλίου με 5,80μ..

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή διεκδίκησε και κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης ενώ με το φετινό ρεκόρ 5,86 μ. είχε κάθε λόγο να σκέφτεται μια καλή παρουσία στη διοργάνωση.

Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,40 μ. ενώ είχε μία άκυρη προσπάθεια στα 5,60μ., τα οποία ξεπέρασε στην δεύτερη προσπάθεια. Mε την πρώτη προσπάθεια πέρασε ο Έλληνας πρωταθλητής και τα 5,70μ. (σ.σ. μία επίδοση που τον έφερε για λίγο στην τρίτη θέση λόγω της άτυχης προηγούμενης προσπάθειας του).

Τρεις αθλητές πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 5,70 μ. Κορμόντ, Γκούτορμσεν και Καραλής.

Ο αγώνας του Έλληνα πρωταθλητή συνεχίστηκε, περνώντας και 5,80 μ. με την πρώτη, που ήταν το επόμενο ύψος που έπρεπε να περάσει ο Εμμανουήλ (σ.σ. μια επίδοση που τον έφερε κατά την διάρκεια του αγώνα στη δεύτερη θέση) για να πλασαριστεί στα μετάλλια.

Οι τέσσερις αθλητές που πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 5,80 μ. ήταν οι Γκούτορμσεν, Καραλής, Λίσεκ και Μπλεχ.

Ο πήχης στη συνέχεια ανέβηκε στα 5,85 μέτρα τα οποία, στην πρώτη του προσπάθεια, για λίγο δεν κατάφερε να περάσει ο Εμμαουήλ Καραλής, όπως και στην δεύτερη.

Στο σημείο αυτό ήταν που ο Έλληνας αθλητής εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο και προσπάθησε και για το χρυσό όμως δεν κατάφερε να περάσει τα 5,85μ στην τρίτη του προσπάθεια.

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023: Η ώρα του Εμμανουήλ Καραλή

«Το πήραμε. Αυτό είναι κάτι που το ήθελα πάντα. Ήθελα να πάρω ένα μετάλλιο. Έχω ταλαιπωρηθεί πολυ στη ζωή μου και ειδικά πέρσι. Είμαι σε θέση να είμαι χαρούμενος ξανά. Αυτό είναι αφιερωμένο σε μένα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Εμμανουήλ Καραλής.

«Ελπίζω να είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Είμαι πολυ κουρασμένος και πολυ χαρούμενος. Ειμαι ευγνώμον και χαρούμενος. Θα μπορούσα να πηδήξω και το 5.85μ. είμαι παρα πολυ καλά. Τώρα ξεκινάει η προπόνηση η σοβαρή. Θα κάνω πάρα πολύ προπόνηση. Είμαι αθλητής μεταλλίων, που δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε μεγάλους αγώνες», συμπλήρωσε εκτός των άλλων ο κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό κλειστου στίβου στην Κωνσταντινούπολη.
Οι εννέα μετέχοντες στον τελικό του επι κοντώ και οι επιδόσεις τους πριν τον τελικό:

Μπρούντερ (Βέλγιο) 5,82 μ.
Κορμόντ (Γαλλία) 5,75 μ.
Στεσί (Ιταλία) 5,82 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,72 μ.
Λίλεφος (Νορβηγία) 5,82μ.
Μπλεχ (Γερμανία) 5,82 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,85 μ.
Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5,90 μ.
Λίτα (Γερμανία) 5,74 μ.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος