Ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε τη φετινή σεζόν τον Μιχάλη Αναστασάκη αποφάσισε να κάνει επέμβαση και να επιστρέψει πιο αργά στις προπονήσεις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει προγραμματίσει στις 5 Οκτωβρίου να κάνει το χειρουργείο στη βουβωνοκήλη. «Είχε το πρόβλημα με οστικό οίδημα που τον ενοχλούσε. Πήρε την απόφαση να κάνει την επέμβαση προκειμένου να προστατευτεί. Μετά χρειάζεται περίπου ένα δίμηνο καλής αποκατάστασης και ο Μιχάλης αν πάνε όλα καλά θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στις προπονήσεις τον Δεκέμβριο. Δεν μας αγχώνει αυτό, καθώς ο στόχος είναι το καλοκαίρι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Επίσης, ο Μιχάλης έχει μπροστά του τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι», λέει στο Stivostime ο προπονητής του Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

O 27χρονος ρίπτης είχε συμμετοχή και στις δύο μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Έκλεισε τη σεζόν με ρεκόρ 77,30μ. που είχε ρίξει στο Φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη. Είναι ανάμεσα στους κορυφαίους σφυροβόλους στον κόσμο τα τελευταία χρόνια και έχει ατομικό ρεκόρ 77,72μ.

Το γκρουπ πάντως του ομοσπονδιακού προπονητή έχει ξεκινήσει προπονήσεις και ενσωματώθηκε και ο Γιάννης Κορακίδης.