Δρόμοι με εμπόδια 400μ.
Η Αναστασία Καρβουνά και ο Νίκος Σφακιωτάκης είναι ένα ανερχόμενο δίδυμο στα 400μ. εμπόδια που στοχεύει το 2023 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Οι δύο νεαροί αθλητές έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν με τον προπονητή Νίκο Παπουτσάκη. Και μπορεί η πρώτη να γυμνάζεται με τον Έλληνα προπονητή, αλλά ο δεύτερος εντάχθηκε πρόσφατα, καθώς τη σεζόν που πέρασε έκανε με τον Πλάτωνα Γκαβέλα. «Τα δύο παιδιά έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και πάμε καλά ως τώρα, βοηθάει και ο καιρός σε αυτό. Οι προπονήσεις γίνονται στο στάδιο στο Περιστέρι. Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έχουν βγει και περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινώσει και ο ΣΕΓΑΣ. Πιστεύω ότι είναι εφικτά και για τους δύο αθλητές και ο στόχος είναι να βελτιώσουν τα ρεκόρ τους και να πιάσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό στο Ισραήλ», λέει στο Stivostime ο Νίκος Παπουτσάκης. Η Αναστασία Καρβουνά, που αγωνίζεται στον ΓΟ Παλάσκα, έχει ατομικό ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια 62.10 από πέρσι. Φέτος έκλεισε τη σεζόν με καλύτερη επίδοση 63.13 που πέτυχε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν και στον τελικό του αγωνίσματος που είχε προκριθεί και κατέλαβε την 6η θέση.Στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 200-400-600-800 με συναθλήτριες τις Άλκηστη- Δέσποινα Γκιβιζίνη, Αναστασία Μωραΐτη και Λεμονιά- Μαρίνα Κιούλου. Νωρίτερα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Βόλο. Η 18χρονη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη ήταν 6η στον τελικό στα 400μ. εμπόδια. Από την άλλη ο Νίκος Σφακιωτάκης, αγωνίστηκε φέτος με τον Θέρσιππο Περιστερίου, αλλά ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή στον Μεσσηνιακό ΓΣ. Στη σεζόν έκανε ατομικό ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια (84,0 εκ.) 53.83 στο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Βόλο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Επίσης, έκανε ατομικό ρεκόρ στα χαμηλά εμπόδια με 54.70 που πέτυχε στα «Δρόμεια» στη Βάρη. Ο 18χρονος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες ήταν δεύτερος, πίσω από τον Ορέστη Εμμανουηλίδη. Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν έτρεξε στον τελικό στα 400μ. εμπόδια και πήρε την 4η θέση με 54.12. Επίσης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στην σκυταλοδρομία 200-400-600-800 μαζί με τους Πέτρο Παπαγιάννη, Ανδρέα Γεωργίου και Αλέξανδρο Σκούρτη.

Ένα δίδυμο στα 400μ. εμπόδια που στοχεύει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20

Η Αναστασία Καρβουνά και ο Νίκος Σφακιωτάκης διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν και κατέκτησαν μετάλλια στις σκυτάλες και έτρεξαν στους τελικούς στα 400μ. εμπόδια.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αναστασία Καρβουνά και ο Νίκος Σφακιωτάκης είναι ένα ανερχόμενο δίδυμο στα 400μ. εμπόδια που στοχεύει το 2023 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Οι δύο νεαροί αθλητές έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν με τον προπονητή Νίκο Παπουτσάκη.

Και μπορεί η πρώτη να γυμνάζεται με τον Έλληνα προπονητή, αλλά ο δεύτερος εντάχθηκε πρόσφατα, καθώς τη σεζόν που πέρασε έκανε με τον Πλάτωνα Γκαβέλα.

«Τα δύο παιδιά έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους και πάμε καλά ως τώρα, βοηθάει και ο καιρός σε αυτό. Οι προπονήσεις γίνονται στο στάδιο στο Περιστέρι. Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έχουν βγει και περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινώσει και ο ΣΕΓΑΣ. Πιστεύω ότι είναι εφικτά και για τους δύο αθλητές και ο στόχος είναι να βελτιώσουν τα ρεκόρ τους και να πιάσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό στο Ισραήλ», λέει στο Stivostime ο Νίκος Παπουτσάκης.

Η Αναστασία Καρβουνά, που αγωνίζεται στον ΓΟ Παλάσκα, έχει ατομικό ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια 62.10 από πέρσι. Φέτος έκλεισε τη σεζόν με καλύτερη επίδοση 63.13 που πέτυχε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν και στον τελικό του αγωνίσματος που είχε προκριθεί και κατέλαβε την 6η θέση.Στην ίδια διοργάνωση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 200-400-600-800 με συναθλήτριες τις Άλκηστη- Δέσποινα Γκιβιζίνη, Αναστασία Μωραΐτη και Λεμονιά- Μαρίνα Κιούλου.

Νωρίτερα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Βόλο. Η 18χρονη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη ήταν 6η στον τελικό στα 400μ. εμπόδια.

Από την άλλη ο Νίκος Σφακιωτάκης, αγωνίστηκε φέτος με τον Θέρσιππο Περιστερίου, αλλά ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή στον Μεσσηνιακό ΓΣ. Στη σεζόν έκανε ατομικό ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια (84,0 εκ.) 53.83 στο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Βόλο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Επίσης, έκανε ατομικό ρεκόρ στα χαμηλά εμπόδια με 54.70 που πέτυχε στα «Δρόμεια» στη Βάρη.

Ο 18χρονος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες ήταν δεύτερος, πίσω από τον Ορέστη Εμμανουηλίδη. Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Καέν έτρεξε στον τελικό στα 400μ. εμπόδια και πήρε την 4η θέση με 54.12. Επίσης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στην σκυταλοδρομία 200-400-600-800 μαζί με τους Πέτρο Παπαγιάννη, Ανδρέα Γεωργίου και Αλέξανδρο Σκούρτη.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία